Image

ABK förnyar Gamlegårdens centrum

Bygg/Arkitektur Under 2016 och 2017 investerar ABK i renoveringar och förändringar av Gamlegårdens centrum i Kristianstad.
Publicerad den 9 Mars 2016
Gamlegårdens centrum ska förnyas. Bild: ABK
Gamlegårdens centrum ska förnyas.

ABK vill att Gamlegårdens centrum ska upplevas som en trygg och välkomnande plats. I samarbete med Boverket och Kristianstads kommun utvecklar man centret i projektet Jämställda miljöer.

– Gamlegårdens centrum är viktigt för Näsby och hela Kristianstad, både som handels- och mötesplats. Därför satsar vi nu på renovera och förnya centret, säger Henrik Strand, vd för ABK.

Centret får bland annat ett nytt innertak i olika färger, en tillgänglighetsanpassad toalett, lekytor för yngre barn, fler sittmöjligheter, mer växtlighet, digitala informationsskärmar och ny belysning. Projektet avslutas med en invigning i augusti i år.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige