Image

60 nya hyreslägenheter i Hyllie

Bostäder Nu byggs ytterligare 60 hyreslägenheter i Hyllie. På torsdagen beviljade stadsbyggnadsnämnden Nordfeldt Development bygglov för planerna. Bostadshuset får sin plats i kvarteret Embla, inte långt ifrån Hyllie Allé.
Publicerad den 12 December 2014
60 nya hyreslägenheter skapas i kvarteret Embla i Hyllie. Bild: Nordfeldt Development
60 nya hyreslägenheter skapas i kvarteret Embla i Hyllie.

De 60 bostäderna fördelas på 37 tvåor, 15 treor, tre fyror samt fem med tre och ett halvt rum. Förutom ett miljöhus på innergården så kommer det att finnas flera planterings- och odlingsytor, vilket öppnar upp för hyresgästerna att själva odla där.

Bostadshuset har en hög så kallad grönytefaktor, vilket innebär att man uppnår Miljöklass A vad gäller biologisk mångfald, och på taket kommer det att finnas en solanläggning. De gröna ambitionerna går hand i hand med målet om att göra Hyllie till Öresundsregionens klimatsmartaste stadsdel.

– Att bygga klimatsmarta och energisnåla hyreslägenheter med odlingsmöjligheter går bra, och i Hyllie är det numera en vana som görs i nära samarbete mellan kommunen och Nordfeldt Development AB, säger Carina Svensson (S), stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige