Image

6. Nytt Newsecbolag startas – toppkrafter rekryterade

BOLAG Publicerat 2009-02-24. Nr 6 på listan över de mest lästa nyheterna 2009 på www.fastighetssverige.se När de flesta andra krymper och sparar går Newsec på offensiven. Man presenterar en storsatsning med ett nytt bolag. Detta ska ledas av två riktiga toppnamn inom området. - Att starta Newsec Retail är ett naturligt steg i vår strategi att vara "The full service property house", säger Marie Bucht, vd på Newsec Advice till Fastighetssverige.
Publicerad den 4 Januari 2010

Newsec genomför en storsatsning på retail och samlar all kompetens inom området under namnet Newsec Retail. Lars Backemar och Magnus Åkerlund har rekryterats till tjänster som seniorkonsult respektive operativ chef.

Retailfastigheter är värdemässigt den näst största kategorin efter kontorsfastigheter. För att skapa långsiktiga värden inom retailfastigheter, oavsett konjunktur, krävs specialistkunskaper inom handel, butiksmix och kundbeteende. Newsec är sedan länge en av Nordens största leverantörer inom retail, och har märkt att efterfrågan på tjänster ökat kraftigt de senaste åren. Till skillnad från många andra aktörer är Newsec Retail inte begränsat till Norden utan ger enhetlig och högkvalitativ rådgivning inom hela Newsecs hemmamarknad, det vill säga norra Europa.

– Att starta Newsec Retail är ett naturligt steg i vår strategi att vara "The full service property house". I en vikande konjunktur som denna är det kanske ännu viktigare att förstå helheten. Inte minst gäller detta för retailsegmentet, säger Marie Bucht, vd på Newsec Advice.

Hon fortsätter:
– Vi har dessutom förstärkt teamet med riktiga topprekryteringar, exempelvis Lars Backemar, välkänd retailprofil inom köpcentrumbranschen.

Lars Backemar kommer närmast från Jones Lang LaSalle, där han mellan år 2000 och år 2007 var retailchef i Sverige med ansvar för att driva och utveckla retailverksamheten. De senaste åren har han varit seniorkonsult på Jones Lang LaSalle. Han har tidigare haft centrala roller inom Centruminvest, NK Cityfastigheter och Hufvudstaden.

– Newsec är ett intressant företag med stor kompetens, och det här är en unik satsning på "vårt" segment. Det känns verkligen stimulerande att komma in och jobba i den här koncernen. Det är inget som sker särskilt ofta att ett av de ledande konsulthusen storsatsar på retail som ett helt nytt affärsområde, så det är ju en utmaning i sig, säger Lars Backemar.

Dessutom har man rekryterat Magnus Åkerlund till tjänsten som operativ chef för Newsec Retail. Han kommer närmast från en tjänst som vd för Sjølyst-koncernens svenska verksamhet. Magnus Åkerlund har gedigen erfarenhet från fastighetsmarknaden med fokus mot retail och har tidigare arbetat många år inom fastighetsbranschens retailsegment, inom Centrumutveckling samt inom nuvarande Unibail-Rodamco.

- Newsec har som ambition att bli marknadsledande i allt man gör. Det känns jätteroligt och är oerhört stimulerande att få vara en del av den här satsningen, säger Magnus Åkerlund.

Tidigare under hösten har Newsec gjort ytterligare rekryteringar, till exempel har Peter Scherr (tidigare på Centrumkompaniet) tillträtt en tjänst på Newsec Asset Management.

– Newsec Retail är ett center of excellens. Här samlar vi all kunskap som krävs för att driva och skapa framgångsrika affärer inom retailsegmentet. Vi erbjuder alltifrån rådgivning till corporate finance och asset management, centrumutveckling, etablering och uthyrning. Vi samlar de bästa i branschen helt enkelt, säger Marie Bucht.

FAKTA
På Newsec Retail ska man erbjuda all kunskap som krävs för att driva framgångsrika affärer på köpcentrummarknaden. Tjänsteutbudet sträcker sig från analys och rådgivning till corporate finance och förvaltning.
- Centrumledning
- Projektledning
- Hyresgästmixanalyser
- Uthyrning
- Värdering
- Köp- och säljrådgivning
- Finansieringslösningar
- Marknadsanalyser
- Konceptutveckling
- Kommersiell arkitektur
- Etablering
- Driva förnyelse och utveckling
- Förvaltning

Publicerat 2009-02-24

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige