Image

13-våningshus planeras i Bollnäs

BYGG Ett höghus med 13 våningar och 60 lägenheter planeras i centrala Bollnäs. GHG Bostäder står bakom planerna, som presenterades för kommunpolitikerna i veckan.
Publicerad den 26 Maj 2008

Gunnar Gustafssons GHG Bostäder äger den aktuella tomten, kvarteret Strömkarlen, som ligger mellan Långnäsvägen och sjön Varpen.

- Bollnäs behöver nya lägenheter och samtidigt vill jag skärpa till den här tomten, säger Gunnar Gustafsson till tidningen Ljusnan. Det är ett jätteproblem i dag att äldre som vill bo centralt inte har någonstans att flytta. De vill bo nära service, på "rullatoravstånd" - och det här är en idéskiss till hur det skulle kunna se ut. Och som jag förstått finns det intresse från kommunens sida för idén.

Politikerna är positiva.
- Det här är en kul idé och precis vad vi behöver, säger kommunalrådet Olle Nilsson Sträng (s) till Ljusnan. Lägenheterna är ettor, tvåor och treor - och genom att bygga på höjden kan vi behålla mer grönytor än om det byggs lägre hus.

För att bygga högre än tre våningar, måste den nuvarande detaljplanen ändras och kommunledningen nu ta fram en ny plan som gör bygget i kvarteret Strömkarlen möjligt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Bygg stort och på bra plats"

Bostäder Bostadsbyggandet puttrar på i sakta mak. Åtminstone för Stena Fastigheter i Göteborg, som har en projektportfölj som ser bra ut och en framtid som ter sig om inte bländande ljus så i varje fall inte mörk. När bolagets vd Agneta Kores besöker Stora Bostadsdagen i Göteborg är hon tydlig med vägen framåt när det gäller bostäder: – Efterfrågan på små, dyra lägenheter är inte alls lika stark som den varit.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige