Image

1 100 Örebrolägenheter till försäljning

TRANSAKTIONER Under våren 2008 fick Örebrobostäder (Öbo) i uppdrag av styrelsen att sälja mellan 1 000 och 1 500 lägenheter. Nu är det klart vilka fastigheter som ska säljas. Totalt rör det sig om tio fastigheter. Catella har fått säljuppdraget.
Publicerad den 5 Mars 2010

De tio fastigheterna ligger i stadsdelarna Brickebacken, Oxhagen, Varberga och Vivalla.

- Valet av fastigheter grundar sig i den strategi som vi tagit fram och som grundar sig på flera kriterier, vår fastighetspolicy, vår affärsplan, ekonomiska grundprinciper och att valet ska attrahera så många investerare som möjligt, säger Ulf Rohlén, vd för Öbo.

Inom de närmaste veckorna kommer Catella att inleda kontakter med möjliga köpare.

- Vi vet vilken standard som våra boende är vana vid och därför kommer vi ha höga krav på nya ägare vid en eventuell försäljning. Därför är vårt fokus just nu att jobba hårt för att hitta långsiktiga och ansvarstagande hyresvärdar som är intresserade och som har potential att vara med och utveckla de aktuella stadsdelarna, fortsätter Ulf Rohlén.

- Öbos fastighetspolicy slår fast att vi ska minska där vi är dominerande och växa där vi är små. Genom att sälja till andra fastighetsägare och samtidigt påbörja nyproduktion där vi är små, skapar vi en mosaik av boendeformer i Örebro som på sikt utvecklar boendemiljön i Örebro. För det andra så handlar det om att öka valfriheten för hyresgästerna. Till sist stärker vi vårt kapital som långsiktigt bidrar till att finansiera delar av de stora upprustningar som vi står inför samt till viss del finansiera vår nyproduktion, menar Bo Westerling, Öbos styrelseordförande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter miljardförvärvet – här vill Revelop växa med nya fonden

Bolag Revelop gör sina första förvärv med nya fonden Revelop IV. Efter miljardaffären berättar Revelops vd Thomas Sipos vad man letar efter för fastigheter, på vilka marknader man vill investera, det gynnsamma marknadsläget och om det internationella intresset för fonden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige