Image

Wihlborgs köper mark och säljer fastigheter

Transaktioner Wihlborgs köper mark på Väla i Helsingborg och säljer två fastigheter i Rydebäck respektive Limhamn.
Publicerad den 21 December 2012
Anders Jarl. Bild: Wihlborgs. Bild: Wihlborgs
Anders Jarl. Bild: Wihlborgs.

Wihlborgs skapar nya projektmöjligheter på Väla i Helsingborg genom att förvärva cirka 41 000 kvadratmeter detaljplanelagd mark. Köpeskillingen uppgår till tio miljoner kronor och tillträde har skett.

Wihlborgs har dessutom avyttrat fastigheten Arholma 4 i Rydebäck. Den uthyrningsbara ytan är 1 900 kvadratmeter och frånträde skedde den 7 december 2012.
Fastigheten Vipan 7 i centrala Limhamn, som är en mindre kontorsfastighet med en uthyrningsbar yta om 1 000 kvadratmeter, har också sålts. Frånträde sker den 15 januari 2013.

Försäljningssumman för de två fastigheterna uppgår totalt till 27 miljoner kronor.
– Fastigheterna är små och har varit solitärer i vårt bestånd eftersom vi inte har ägt några andra fastigheter i närområdena. Därför förvaltas fastigheterna bättre av mindre lokala fastighetsägare, säger Anders Jarl, vd i Wihlborgs.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige