Image
Wihlborgs hyr ut till Altran i Nyhamnen.
Wihlborgs hyr ut till Altran i Nyhamnen. Bild: Wihlborgs

Wihlborgs hyr ut till Altran i Nyhamnen

Uthyrning Wihlborgs har tecknat ett femårigt hyresavtal med teknikbolaget Altran för hela det gamla Tullhuset i Nyhamnen i Malmö.
Publicerad den 19 Mars 2019

Altran kommer att hyra hela det gamla Tullhuset intill Magasinet vid Jörgen Kocksgatan. Huset byggdes 1931 för Tullförvaltningens räkning och är en tidstypisk byggnad som tillhör Stockholmskajens äldsta bevarade bebyggelse. Förhyrningen omfattar 930 kvadratmeter.

– Vi är otroligt glada att få möjlighet att rusta upp detta fina gamla hus för en ny hyresgäst, på samma sätt som vi byggde om Magasinet för drygt fem år sedan, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

– Utvecklingsarbetet i Nyhamnen är precis i början och kommer att pågå under många år framöver. Här kommer ny bebyggelse att blandas med gammal och tillsammans med Magasinet blir Tullhuset en fin länk mellan historia och nutid. Tullhuset blir en riktig pärla i det centrala Nyhamnen och enligt planerna kommer huset omges med både park och ny bebyggelse. Att vara en del i den tidiga utvecklingen är vårt sätt att hjälpa till att sätta Nyhamnen på kartan och tillsammans med staden och andra aktörer bidra till att öka etableringstakten i området.

Ombyggnad av huset inleds inom kort och inflyttning planeras till 1 juni 2020.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige