Image
Emil Westerlind.
Emil Westerlind. Bild: Westerlinds

Westerlinds säljer 50 procent av Prismagallerian

Transaktioner Westerlinds har för avsikt att sälja 50 procent av aktierna i Härnösand Handel, det bolag som äger fastigheten som inrymmer Prismagallerian. Köpare är Härnösands Kommunfastigheter som är en del av Härnösandshus-koncernen.
Publicerad den 24 Maj 2019

Härnösandshus är det kommunala bostadsbolaget i Härnösand. Med 50 procent av aktierna i Härnösand Handel blir dotterbolaget Kommunfastigheter delägare i den fastighet som av många ses som navet i handelsvarvet och som just nu genomgår stora förändringar. Fastigheten innefattar 8 600 kvadratmeter fördelat över handel, bostäder, kontor och restauranger.

Sedan två år pågår ett framgångsrikt stadutvecklingsprojekt i Härnösand. Syftet är att skapa en levande attraktiv stadskärna för möten och handel. Nya mötesplatser, förtätning, en flyttkedja bland befintliga hyresgäster samt flera nya etableringar är nycklar i detta arbete. Bakom projektet står fastighetsägarna med Westerlinds i spetsen, kommun och handlare.
– Vi har under två? år arbetat tillsammans på? strategisk och praktisk nivå. Med en gemensam målbild har vi lyckats med väldigt mycket under en kort tid. Affären ger oss än bättre förutsättningar att fortsätta arbetet och ta det till nästa nivå, säger Emil Westerlind, vd för Westerlinds.
– Framtidens vinnare hittar vi bland de städer som lyckas fånga upp pågående förändringar i beteende och konsumtionsmönster på? bästa sätt. En attraktiv stadskärna där folk träffas, upplever och handlar stärker vår konkurrenskraft som stad. Här har vi kommit långt i vårt arbete, men vi är inte klara, fortsätter han.
– Det här är en bra affär för ett levande centrum och det är viktigt för Härnösand och för att våra lägenheter även ska vara attraktiva i framtiden, säger Göran Albertsson, vd för Kommunfastigheter och Härnösandshus.

Affären måste godkännas av såväl kommunstyrelsen som kommunfullmäktige i Härnösand för att genomföras.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Senast från Fastighetssverige Plus

Hetaste rekryteringarna under första kvartalet

Karriär Fastighetssverige har synat branschens hetaste rekryteringar under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige