Image

Wallenstam satsar vidare på vindkraft

MILJÖ Wallenstam investerar 60 miljoner kronor i ytterligare två vindkraftverk, denna gången i Dalarna. Wallenstam räknar med att ha vindkraftverken i drift i november i år.
Publicerad den 27 Mars 2008

Wallenstam räknar med att verken tas i drift i november månad i år.
Wallenstams satsning på vindkraftverk i Dalarna är ett steg i företagets strategi att bli självförsörjande på förnyelsebar energi. De två vindkraftverken i Dalarna är placerade mellan Ludvika och Vansbro och ägs till 100 procent av Wallenstam.

Verken beräknas att tas i drift i november månad i år och kommer tillsammans att ha en total effekt på 4 MW.

- Investeringen i vindkraftverken i Dalarna är ytterligare ett steg i vår strategi att bli helt självförsörjande på förnyelsebar energi före 2012. Vår satsning på vindkraft har nu tagit ordentlig fart och vi har flera spännande vindkraftsprojekt som ligger långt framme i processen, säger Hans Wallenstam, vd Lennart Wallenstam Byggnads AB.

Wallenstams två vindkraftverk i Dalarna är Enerconverk (E-82) om 2 MW med 82 meters rotordiameter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Milstolpe för Kistas stora omvandling när Klövern tar sig an 900 bostäder

Bostäder Med Kista Square Garden och 900 bostäder mitt i centrala Kista så tar Klövern sig an en ofantligt stor omvandling när Ericssons gamla kontor, intill gallerian, ska gå från kontor till bostäder och levande blandstad. Rickard Langerfors, vd för Klövern berättar om det något ovanliga projektet när Fastighetssveriges reporter mötte upp honom på plats i ett soligt Kista.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige