Image

Wallenstam köper i Bergsjön

TRANSAKTIONER Wallenstam köper bostadsfastigheter i Göteborgsförorten Bergsjön för 89 miljoner kronor. Säljare är ett konkursbo. 172 lägenheter ingår i förvärvet.
Publicerad den 24 Augusti 2009

Det är Wallenstams första förvärv i Bergsjön.

- Det är vårt första i Bergsjön, men vi har sedan tidigare erfarenheter av att jobba i liknande områden. Vi köpte exempelvis i Husby 2004, och har jobbat mycket där med trygghetsfrågor, och att stärka upp och bygga om i området. Vi ser fram emot att vara med och bidra till en god stadsutveckling i Bergsjön, säger Thomas Dahl, vice vd i Wallenstam, till Fastighetssverige.

Den uthyrningsbara ytan uppgår sammantaget till 15 978 kvadratmeter varav 15 858 kvadratmeter utgör bostäder. Fastighetsbeteckningarna för de förvärvade tomträtterna till fastigheterna är Göteborg Bergsjön 14:3, 14:4, 14:5 samt Bergsjön 767:280. Fastigheterna är belägna på Stjärnbildsgatan 70-96, 98-122 och 124-150. Fastigheterna tillträddes den 20 augusti.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige