Image
Bild: Istock

Wallenstam emitterar grön obligation för finansiering av vindkraftverk

Bolag Wallenstam har emitterat en grön obligation under sitt gröna ramverk och MTN-program. Emissionen omfattar 300 miljoner kronor med en löptid om två år och med en rörlig ränta om 3M Stibor + 120 punkter.
Publicerad den 13 Mars 2024

Bolaget uppger att obligationslikviden kommer att användas till finansiering av Wallenstams vindkraftverk.

Obligationen kommer att noteras på Nasdaq Stockholm Sustainable Bonds List. Svenska Handelsbanken har agerat emissionsinstitut.

Det gröna ramverket beskriver bland annat vilka typer av projekt och tillgångar som kan finansieras med hjälp av gröna obligationer. Ramverket, som upprättats tillsammans med Handelsbanken, har granskats av CICERO Shades of Green och fått det högsta betyget, Dark Green.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige