Image
Jacob Torell och Erik Selin.
Jacob Torell och Erik Selin. Bild: Andreas Jacobsson

Wallenberg och Selin bildar nytt fastighetsbolag

Bolag Erik Selins Next Step Group och Wallenbergarnas Vectura Fastigheter bildar ett nytt bolag kallat Steptura, det rapporterar flera medier. Det initiala fastighetsvärdet i bolaget är drygt fyra miljarder kronor.
Publicerad den 16 Maj 2024

Next Step Group, som ägs till hälften av Balder och till hälften Jacob Torell, och Vectura Fastigheter, som är helägt av Patricia Industries, bildar nu det gemensamma fastighetsbolaget Steptura, något som Dagens Industri var först med att rapportera om. Jacob Torell kommer att vara vd och Joel Ambré blir styrelseordförande för Steptura.

Bolagen har tidigare samarbetat i fastighetsprojekten GoCo Health Innovation City och Innovation Destination Torslanda där det finns partners som AstraZeneca och Volvo Cars. Det är dessa befintliga samarbetsprojekt som företaget kommer fortsätta att utveckla.

Det nya bolaget kommer att fokusera på Västsverige och ska arbeta tillsammans med partners från industrin, den offentliga sektorn, staden och akademin från ett tidigt stadium.

Det initiala fastighetsvärdet i bolaget är drygt fyra miljarder kronor. År 2026 kommer beståndet att bestå av 13 fastigheter, drygt 130 000 kvadratmeter, med ett fastighetsvärde på drygt sex miljarder.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige