Image

Victoria Parks storaffär i Göteborg stoppas

Transaktioner Framtidenkoncernen avbryter affären med Victoria Park gällande 289 lägenheter i Lövgärdet i Göteborg efter information från polisen.
Publicerad den 10 Januari 2018

"Igår kväll fick Framtidenkoncernen information gällande Victoria Parks renoveringar i Lövgärdet. Informationen kom från Kunskapscentrum i Göteborg och är av sådan karaktär att syftet med vår ursprungsförhandling inte längre är aktuellt. Därför drog vi tillbaka ärendet i kommunstyrelsen och väljer att avsluta förhandlingen idag", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Göteborgs-Posten uppger att den underrättelseinformation som Framtiden ska ha tagit del av är relaterad till gängkriminalitet och till Sveriges Radio säger AB Framtidens ordförande Lars Johansson följande:
– Olika kriminella nätverk arbetar aktivt med att infiltrera byggsektorn och har lyckats med det i Victoria Park i Rannebergen.  

Victoria Park menar att de inte känner till de uppgifter som framtiden syftar på:
- Vi har tagit del av Framtidenkoncernens beslut samt medieuppgifter gällande våra renoveringar i Lövgärdet, vilket var ny information för oss. Vi ska skyndsamt skapa oss en egen bild av saken och vidta de åtgärder som eventuellt krävs. Enligt samtal med polismyndigheten finns det nu ingen pågående utredning, säger Victoria Parks VD Peter Strand.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige