Image
Posthornet 2, visionsbild.
Posthornet 2, visionsbild. Bild: Wihlborgs/Veidekke

Veidekke bygger nästa etapp av Posthornet i Lund åt Wihlborgs

Bygg/Arkitektur Veidekke har tecknat avtal med Wihlborgs Fastigheter om att bygga etapp två av fastigheten Posthornet 1 i centrala Lund. Avtalet omfattar nyproduktion av 9 900 kvadratmeter moderna kontor och är en totalentreprenad i samverkan.
Publicerad den 6 Mars 2024

I Veidekkes uppdrag ingår uppförande av ett kontorshus i åtta våningar. Förutom kontorsarbetsplatserna omfattar projektet även ett underjordiskt garage och gemensam takterass. Den nya byggnaden ska ansluta till det befintliga kontorshuset Posthornet, som stod klart 2018.

– Genom den andra etappen av Posthornet tillför vi ytterligare liv till Sockerbruksområdet som har ett oslagbart läge intill Lunds centralstation. Den möter också det stora behovet av moderna kontorslokaler i centrala Lund, säger Maria Ivarsson, regionchef för Wihlborgs i Lund.

– Vi tackar Wihlborgsför förtroendet och vi ser fram emot att påbörja detta projekt. Här ska vi tillsammans fortsätta utveckla det snabbväxande Lund med moderna och miljöcertifierade kontorslokaler på bästa adress, säger Cecilia Eneberg, arbetschef Veidekke Bygg Syd

Projekteringen påbörjas i mars 2024. Planerad produktionsstart är i mitten av juli och projektets slutdatum är december 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Castellum blir nettoinvesterare framöver om vd:n får välja

Bolag Under tisdagen var det dags för Castellum, med vd Joacim Sjöberg i spetsen, att redovisa hur bolaget presterat under första halvåret. Man är inte klar med försäljningar, samtidigt som det börjar bli dags att öppna plånboken. Inte minst då uthyrningarna behöver skjuts.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige