Image
Tidig illustration av byggnaden.
Tidig illustration av byggnaden. Bild: Veidekke

Veidekke bygger kontor och verksamhetslokaler i trä åt Svensk Kärnbränslehantering

Bygg/Arkitektur Veidekke har tecknat avtal med Svensk Kärnbränslehantering, SKB, om att uppföra nybyggnad av Geologibyggnad i Forsmark. Entreprenaden genomförs i form av en totalentreprenad i samverkan och omfattar ca 2000 kvadratmeter. Ordervärdet uppgår till cirka 55 miljoner kronor och förväntas vara klar 2025.
Publicerad den 18 Oktober 2023

Byggnaden kommer att byggas i trä och inrymma kontor och kemilab för att analysera borrprover från SKB:s verksamhet i Forsmark. I fastigheten inryms även ett förråd för borrkärnor samt en mindre verkstad. Projektering påbörjas omgående och produktion planeras att påbörjas första mars 2024 och förväntas vara klart i mars 2025.

– Det är glädjande och vi tackar SKB för förtroendet. Vi ser fram emot att bygga en ny Geologibyggnad tillsammans med hög hållbarhetsprofil vilket ligger i linje med både Veidekkes och SKB:s mål för det gröna skiftet. Vi har en väldigt bra dialog med SKB och har som gemensamt mål att sänka CO2- utsläppen yttligare, säger Krister Olsson, regionchef Veidekke Bygg Öst.

SKB ska genomföra två stora byggprojekt i Forsmark de kommande åren och behöver därför en Geologibyggnad för sin platsövervakning- och undersökningsverksamhet.

– Att bygga hållbart är viktigt för oss på SKB. Det här är ett spännande projekt både för vår och Veidekkes utveckling och vi ser framemot att göra det tillsammans, säger Peter Wass, avdelningschef Program och projekt, SKB.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige