Image

Vattenfall och Wallenstam i vindkraftssamarbete

SVERIGE Vattenfall och Wallenstam bildar ett gemensamt bolag som ska undersöka möjligheterna att utveckla, bygga och driva en vindkraftpark söder om Taggens fyr i Hanöbukten. Fullt utbyggd kan parken komma att förse 200 000 hem med förnyelsebar vindkraftsel.
Publicerad den 3 Januari 2008

- Det är glädjande att vi kommit fram till en bra, gemensam lösning för att kunna fortsätta undersöka möjligheterna att bygga Taggen vindkraftpark. Detta är ytterligare ett steg i vår strategi att bli självförsörjande på förnyelsebar elenergi, samt kunna erbjuda våra kunder egenproducerad energi till bästa pris, säger Hans Wallenstam, vd Lennart Wallenstam Byggnads AB.

Området som planeras för Taggen vindkraftpark har goda vindförhållanden, bra djup och goda möjligheter till nätanslutning. Detta gör Taggen till ett mycket bra vindkraftsprojekt.

- Taggen är en fortsättning på vårt arbete för ett bättre klimat och ett ökat utbud av el, säger Anders Dahl, chef Vattenfall Vindkraft. Wallenstam är en partner som vi ser fram emot att samarbeta med.

Taggen Vindpark AB kommer att ägas till 50 procent av Vattenfall Vindkraft AB och till 50 procent av Hanöbukten Offshore AB. Hanöbukten Offshore AB ägs idag till 75 procent av Wallenstam Energi AB och till 25 procent av Triventus AB.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige