Image

Vänersborgs kommun köper industrifastighet

TRANSAKTIONER Holmen och Vänersborgs kommun har utarbetat en avsiktsförklaring för en överlåtelse av Holmens industrifastighet i Vargön (Vargön 2:2).
Publicerad den 26 Mars 2010

Avsiktsförklaringen innebär att Vänersborgs Kommun övertar industrifastigheten för 16,7 miljoner kronor när ett slutligt avtal utformats och undertecknats. Parternas ambition är att detta ska ske den 1 juli 2010.

I överenskommelsen åtar sig Holmen att slutföra de påbörjade rivningsarbetena samt även riva övriga byggnader med undantag för Huvudkontoret och Personalcentrumsbyggnaden.

Holmen kommer att slutföra samråden med Länsstyrelsen avseende den pågående miljöundersökningen för att identifiera nödvändiga åtgärder som reducerar de miljörisker som finns på industriområdet. En förutsättning för att en slutlig överenskommelse för Vänersborgs kommuns övertagande av industrifastigheten är att nödvändiga miljöåtgärderna för områdets framtida användning utförs av Holmen eller andra ansvariga parter som identifieras i den påbörjade ansvarsutredningen.

Vänersborgs kommun vill med övertagandet av Holmens industrifastighet skapa förutsättningar för etablering av hamnverksamhet och industrier som skapar framtida sysselsättning i kommunen. De företag som är etablerade i de byggnader som kommer att rivas av Holmen erbjuds av Vänersborgs kommun möjlighet att etablera sig i hamnens närområde och kan på så vis fortsätta att utveckla sin verksamhet samt dra nytta av den hamnetablering som planeras för att förbättra sina affärsmöjligheter.

Arbetet i den framtidsgrupp som bildades av Holmen i samband med nedläggningsbeslutet avslutas och kommer att fortlöpa i annan form och med tydligare fokus på nya etableringar på industriplatsen. Vänersborgs kommun avser att samarbeta med de intressenter som avser att etablera sig på industriplatsen för att gemensamt utveckla hamnverksamheten och de framtida etableringarna på industriplatsen.

Avsiktsförklaringen gäller under förutsättning att godkännande sker av kommunstyrelsen i Vänersborgs kommun vid sammanträde den 7 april.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige