Image

Uthyrningsstart i Örgryte Torp

Bostäder Nu har uthyrningen av Poseidons 64 hyresrätter i första byggetappen av Örgryte Torp, Göteborg, dragit igång.
Publicerad den 17 Februari 2017
Örgryte Torp. Bild: Metro Arkitekter
Örgryte Torp.

Lägenheterna hyrs ut enligt gällande uthyrningspolicy – det vill säga de erbjuds först för omflyttning till nuvarande hyresgäster hos Poseidon. Därefter publiceras de på Boplats, där sökande kommer att rangordnas efter antal ködagar på Boplats.

– Intresset för lägenheterna har varit enormt och vi har fått många samtal om lägenheterna sedan det blev klart att Poseidon bygger hyresrätter i Örgryte Torp, säger Thomas Svensson, som är projektchef för Örgryte Torp.

Första etappen, som nu är redo för uthyrning, består av 64 lägenheter fördelade på två tegelklädda fyravåningshus. Med sin placering längst in i området har husen Delsjöområdet utanför knuten och cykelavstånd till Avenyn.

Förutom Poseidon bygger även HSB, Skanska och Bonava bostäder i området i en mix av bostads- och äganderätter. Poseidon står för samtliga hyresrätter i området och just nu pågår bygget av ytterligare 155 lägenheter i nästa etapp.

– Vi är glada att som allmännyttigt bolag kunna vara med och bygga i det här lägesmässigt attraktiva men även estetiskt väl genomtänkta området, säger Thomas Svensson.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige