Image
Sigtuna Steninge 1:30, ett svanenmärkt bostadsprojekt i Sigtuna kommun, är ett exempel på ett objekt som förvärvats med kapital från Nrep Income+.
Sigtuna Steninge 1:30, ett svanenmärkt bostadsprojekt i Sigtuna kommun, är ett exempel på ett objekt som förvärvats med kapital från Nrep Income+. Bild: Urban Partners

Urban Partners tar in ytterligare 3,1 miljarder kronor i fonden Nrep Income+

Ekonomi/Finansiering Urban Partners har genomfört en tredje fondstängning i Nrep Income+ med cirka 3,1 miljarder kronor i kapital. Nrep Income+ är Nordens största core-plus fond och sammanlagt uppgår nu dess totala kapital till 22 miljarder kronor. Med fokus på kassaflödesfastigheter som erbjuder attraktiva marknadsmöjligheter investerar fonden framför allt i moderna logistikanläggningar, hyresbostäder och äldreboenden i Norden som kan bidra till att sänka koldioxidavtrycket.
Publicerad den 31 Augusti 2023

Nrep Income+ är en öppen fond utan slutdatum som lever vidare över tid. Det är den största core-plus-fonden någonsin i Norden.

– Detta är ytterligare en i raden av framgångsrika kapitalresningar som Urban Partners har lyckats genomföra i årets dessutom mycket utmanande marknad. Förutom den här utökningen av Nrep Income+ stängde Nrep nyligen Europas största value-add fond NSF V och vårt kreditben Velo Capital har genomfört en lyckad första stängning i sin senaste fond VMC. Detta är ett tydligt kvitto på styrkan inom Urban Partners och investerarnas stora förtroende för vår långsiktiga strategi att skapa värde genom att möjliggöra konstruktivt kapital i olika former som vi kombinerar med expertis från Urban Partners olika vertikaler för att möta de utmaningar som städerna står inför, säger Stefan Wallander, Sverigechef för Urban Partners.

Urban Partners fastighetsinvesterare Nrep har länge fokuserat på att investera i fastigheter som möter megatrender inom bland annat urbanisering, e-handel och demografiska förändringar. Sedan fonden bildades 2020 har Nrep investerat i närmare 100 fastigheter genom 36 transaktioner. Däribland förvärvet av en portfölj med 13 äldreboenden i Mälardalen för cirka 2,4 miljarder kronor samt det Svanenmärkta bostadsprojektet med 98 hyresrätter i Steninge Slottsby, Sigtuna kommun, där en hybridlösning med sol- och bergvärme minskar driftutsläppet avsevärt. Förnybar energi är avgörande för Nreps kontinuerliga arbete med att minska koldioxidavtrycket. Fondens taksolpaneler producerar redan 9 000 MWh årligen och ytterligare installationer är dessutom planerade.

– Nrep Income+ har goda förutsättningar för att dra nytta av möjligheter som uppstår till följd av positiva makroekonomiska trender i Norden, inte minst nu när vi ser att marknaden börjar stabiliseras något efter de senaste årens turbulens. Med en kombination av drygt 4,5 miljarder kronor i pipeline, stark underliggande fundamenta i marknaden och vårt kontinuerliga fokus på att förstå hyresgästernas behov och samtidigt minska koldioxidavtrycket från vår fastighetsportfölj ser vi stor potential att göra skillnad, säger Carl-Adam von Schéele, Sverigechef för Nrep.

Kapitalet i Nrep Income+ kommer från globala institutionella investerare såsom pensionsfonder och försäkringsbolag, varav bland annat ett antal investerare som har CBRE:s Investment Management-team inom indirekta fastighetsinvesteringar som rådgivare. Med det tydliga intresset från investerare att ta tillvara på rådande marknadspriser planerar bolaget att öppna upp för ytterligare en kapitalanskaffning till Nrep Income+ mot slutet av året.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige