Image
Michael Johansson, vd för Tre Kronor.
Michael Johansson, vd för Tre Kronor. Bild: Ica/Maria Eklind-flickr/Sebastian Sandström

Tre Kronor fortsätter köpa i Norge

Transaktioner Tre Kronor Property Investment har via dotterbolag tecknat avtal om förvärv av sex fastigheter i Norge till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 190 miljoner norska kronor. Den preliminära köpeskillingen i Förvärven uppgår totalt till cirka 170 miljoner norska kronor.
Publicerad den 14 Februari 2020

– Genom det andra förvärvet på kort tid stärker Tre Kronor ytterligare sin närvaro i Norge. Förvärvet skapar synergieffekter för bolaget och visar att Tre Kronor är en aktiv fastighetsägare på den norska marknaden, säger Michael Johansson, vd på Tre Kronor Property Investment.

Förvärven, som sker i bolagsform, finansieras delvis med den under december 2019 genomförda nyemissionen och beräknas tillträdas under Q1 2020. Fastigheterna som ligger i Bergen, Mosjön, Nes och Trondheim har en total uthyrbar area om 11.008 kvm. Livsmedelskedjorna Norgesgruppen, Norsk Butikkdrift och Bunnpris är största hyresgäster. Den genomsnittliga återstående löptiden för hyresavtalen är 4,2 år. Det totala hyresvärdet uppgår till 15.1 miljoner norska kronor och uthyrningsgraden är 99 procent.

Catella Property Asset Management och Catella Corporate Finance har varit transaktionsrådgivare till Tre Kronor, och Advokatfirmaet Selmer har varit legal rådgivare.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Kommer inte bygga på spekulation"

Bolag Catena sitter på en stor projektportfölj. Men trots att man gjort ett rekordår håller man igen på projektstarter – särskilt under den tid det tar för hyresgäster att komma till beslut om lokalbehov och avtal, berättar vd Jörgen Eriksson under bolagets bokslutspresentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige