Image
Arctic Securities analytiker Michael Johansson och Handelsbankens analytiker Johan Edberg kommenterar läget i sektorn inför rapportperioden.

Ny rapportperiod står för dörren – analytikerduons bästa spaningar

Bolag Imorgon startar en ny rapportperiod för fastighetsbolagen då Nivika och Jernhusen är först ut med att släppa sina Q4-rapporter. Inför rapportfloden har Fastighetssverige pratat med Arctic Securities analytiker Michal Johansson och Handelsbankens analytiker Johan Edberg om vad de förväntar sig av bolagens rapporter och vad som kommer hända med fastighetsvärdena.


Michael Johansson är analytiker på Arctic Securities.

Analytikerns spaningar inför rapportfloden: "Förvånansvärt lugnt på direktmarknaden"

Bolag Nästa torsdag startar rapportfloden för fastighetsbolagen igen då Atrium Ljungberg är först ut med att släppa sin Q3-rapport. Fastighetssverige tar hjälp av Arctic Securities analytiker Michael Johansson för att få en bild av hur bolagen ligger till, vad som kommer vara mest intressant i rapporterna och vilka bolag som han tror kommer leverera de starkare respektive svagare rapporterna.


Michael Johansson är analytiker på Arctic Securities.

Heimstaden jagar pengar: "Tror de behöver få in närmare 25 miljarder"

Ekonomi/Finansiering Analytikern Michael Johansson på Arctic Securities är en av dem som följer Heimstaden lite närmare, och för Fastighetssverige ger han sin syn på den uppkomna situationen i Heimstaden som är i stort behov av pengar. Han berättar om de största problemen just nu och hur bolaget kan lösa finansieringen.


Michael Johansson är analytiker på Arctic Securities.

Spår att fastighetsbolagen fortsätter nedskrivningarna

Bolag Arctic Securities analytiker Michael Johansson följer många av de noterade fastighetsbolagen och inför det att rapportfloden sätter igång på allvar har Fastighetssverige tagit tempen på branschbolagen med hjälp av experten. Läs om de väntade styrkorna och svagheterna i Q2-rapporterna och varför fastighetsvärdena ska skrivas ner ytterligare en bra bit framöver.


Mike växer och satsar på förmedling av lokaler.

Mike växer med nytt affärsområde och ny kompetens

Bolag Mike Kommersiella Fastigheter satsar på förmedling av kommersiella lokaler, under namnet Mike Kommersiella Lokaler.


Michael Johansson.

Tre Kronors vd lämnar för snabbväxande Stenhus

Karriär Michael Johansson lämnar Tre Kronor under 2021 för att istället börja på Stenhus Fastigheter som ansvarig för affärsområdet sällanköps- och detaljvaruhandel.


Michael Johansson.

Tre Kronor köper Ica Supermarket i Borgholm av CA

Transaktioner Tre Kronor Property Investment har tecknat avtal om förvärv av en fastighet i Borgholm till ett underliggande fastighetsvärde om ca 35 miljoner kr.


Michael Johansson.

Tre Kronor köper för 45 miljoner

Transaktioner Tre Kronor Property Investment köper två fastigheter, i Leksand och Rättvik, för 45 miljoner kronor.


Tre Kronor fortsätter köpa i Norge

Transaktioner Tre Kronor har via dotterbolag tecknat avtal om förvärv av en fastighet i Andebu, tio mil söder om Oslo. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 44 miljoner norska kronor.


Tre Kronor köper i Norge

Transaktioner Tre Kronor Property Investment har via dotterbolag tecknat avtal om förvärv av en fastighet i Tromsö till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 42 miljoner norska kronor.


Michael Johansson, vd för Tre Kronor.

Tre Kronor fortsätter köpa i Norge

Transaktioner Tre Kronor Property Investment har via dotterbolag tecknat avtal om förvärv av sex fastigheter i Norge till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 190 miljoner norska kronor. Den preliminära köpeskillingen i Förvärven uppgår totalt till cirka 170 miljoner norska kronor.


Tre Kronors vd Michael Johansson har på drygt två år byggt upp bolagets fastighetsvärde till 2,4 miljarder kronor.

Tre Kronor närmar sig tre miljarder – här vill de växa

Bolag Catella-bolaget Tre Kronor Property Investment har byggt upp sitt fastighetsvärde till 2,4 miljarder kronor på lite mer än två år. Vd:n Michael Johansson berättar mer om vilken lukrativ marknad de kommer att stärka sina satsningar på.


Michael Johansson, vd för Tre Kronor.

Tre Kronor nyemitterar – tar in 105 miljoner

Bolag Tre Kronor Property Investment tillförs 105 miljoner kronor genom en riktad nyemission om 123,50 kronor per aktie.


Oslo.

"Norge har en hög och stark köpkraft"

Bolag Det svenska intresset för den norska fastighetsmarknaden fortsätter vara starkt. Under sommaren tog det nystartade Catellabolaget Tre Kronor steget över gränsen. För Fastighetssverige berättar vd:n Michael Johansson om lockelsen med Norge och skillnaden mellan länderna.


Mike förstärker med transaktionsrådgivare

Bolag Mike Kommersiella Fastigheter rekryterar Fredrik Wistrand som transaktionsrådgivare.


Catella etablerar nya bolaget Tre Kronor – som köper handelsportfölj av Granen

Transaktioner 200 kunder till Catella och dess distributionspartners har tecknat aktier i det nybildade fastighetsbolaget Tre Kronor Property Investment som via dotterbolag förvärvat en portfölj om 72 livsmedelsfastigheter i södra Sverige av Granen.


Ica Fastigheter ändrar organisationen

Bolag Ica Fastigheter och Ica Fastigheter Sverige slås samman. Sammanslagningen av den svenska verksamheten görs med anledning av att hela den norska fastighetsportföljen kommer att säljas. Lena Boberg fortsätter som vd för Ica Fastigheter AB och får ett utökat operativt ansvar.


Ica Fastigheter rekryterar ny transaktionsansvarig

Karriär Ica Fastigheter rekryterar en ny transaktionsansvarig. Hon kommer närmast från CBRE.


Organisationsförändringar inom Ica Fastigheter

Bolag Robert de la Motte, tidigare uthyrningschef på Ica Fastigheter blir chef för det nya affärsområdet projektutveckling och uthyrning. Samtidigt tillträder Annika Schönefeld som uthyrningsansvarig.


Ny projektledningschef på Ica Fastigheter

Karriär Ica Fastigheter har rekryterat en ny projektledningschef. Han kommer närmast från Peab.