Image
Titania får direktanvisning i Uppsalastadsdelen Gottsunda.
Titania får direktanvisning i Uppsalastadsdelen Gottsunda. Bild: Mandaworks och Warm in the winter

Titania får direktanvisning som ankarbyggherre i Gottsunda

Bygg/Arkitektur Mark- och Exploateringsutskottet i Uppsala kommun beslutade onsdagen den 2:a oktober att direktanvisa Titania Projektutveckling AB som ankarbyggherre för utveckling av cirka 300 bostäder i stadsdelen Gottsunda i södra Uppsala.
Publicerad den 9 Oktober 2024

Titania utvecklar cirka 300 bostäder fördelat på två kvarter alldeles intill Gottsunda centrum. Ett av bostadshusen som Titania bygger blir Gottsundas högsta byggnad och Gottsundas nya landmärke mitt i blickfånget längs huvudstråket Gottsunda allé.
Köpeskillingen är 1 800 kronor per kvadratmeter BTA ovan mark för bostäder. Titania har möjlighet att häva köpet om en försäljningsgrad med bostadsrättsköpare om minst 50 procent inte uppnås inom 24 månader från köpet. Titania har dock rätt att tillträda marken vid lägre försäljningsgrad.
– Titania kan konsten att utveckla förorten. Vi är förortsförädlarna. Det har vi visat i vårt projekt Tingstorget i Alby i norra Botkyrka som Uppsala kommun visat stort intresse för. Nu tar vi oss an Gottsunda med samma ambition. Gottsunda är på G. Här finns alla förutsättningar för att utveckla en levande och attraktiv stad, säger Carl Johan Casserberg, chef för stadsutveckling på Titania.
– Med fler bostadsrätter i Gottsunda får vi en större blandning av upplåtelseformer i området. Det ger oss ökad social hållbarhet och i förlängningen ett tryggare Gottsunda, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Inför läslovet – här är vd:arnas boktips

Sverige Sedan 2016 är den gamla höstlovet i skolan fått ny skrud som läslovet, för att främja läsning bland barn och unga under lovet. När läslovet nu står för dörren har Fastighetssverige frågat vd:arna för en rad av branschens största bolag vad de läser och vilka böcker de vill rekommendera andra. Här är vd:arnas bokrekommendationer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige