Image

Tävling ska locka webbhandlare till Surte

Uthyrning Genom en tävling där priset är en gratis årshyra och gratis konsulthjälp ska det gamla bruksområdet i Surte bli ett västsvenskt centrum för webbhandel.
Publicerad den 30 Januari 2014

Webfab Ale heter tävlingen som är ett samarbete mellan Ale kommun och lokala näringsidkare och fastighetsägare. Målet är att hitta tio webbhandelsföretag som vill placera sin verksamhet i den före detta glasbrukshyttan i Surte, skriver Göteborgs-Posten.

Just nu tar tävlingsledningen emot anmälningar och den 24 april offentliggörs vilka tio som får flytta in. Juryn leds av Johan Trouvé, vd för Västsvenska handelskammaren.

I tävlingens prispott ligger ett års gratis kontorshyra, tillgång till lager i hyttan och hjälp från en rad experter på allt från finansieringsmöjligheter till att synas på Google, skriver Göteborgs-Posten.

Ale, omedelbart norr om Göteborg, är i en uppgångsfas till följd av nya E45 och den nya dubbelspåriga järnvägen till Trollhättan. Surte ligger längst söderut - närmast Göteborg - i kommunen.

Familjen Sporre äger det gamla bruksområdet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige