Image
Swiss Life Asset Managers huvudkontor i Zürich.
Swiss Life Asset Managers huvudkontor i Zürich. Bild: Swiss Life Asset Managers

Swiss Life köper Wilfast

Transaktioner Swiss Life Asset Managers köper Wilfast och stärker sin position i Norden. Alla anställda i Wilfast kommer att arbeta kvar, men bolaget kommer byta namn och verka under varumärket Swiss Life Asset Managers.
Publicerad den 26 Januari 2024

Wilfast Förvaltning AB grundades 1992 och har sitt säte i Göteborg och tillhandahåller tjänster för fastighets- och företagsförvaltning, uthyrning, transaktioner och projektutveckling inom fastigheter. Wilfast förvaltar fastigheter med ett underliggande fastighetsvärde på 20 miljarder kronor och med en total yta på cirka 1,6 miljoner kvadratmeter. Bolaget är specialiserat på kommersiella fastigheter i Sverige, Danmark och Finland.

Swiss Life Asset Managers affärsrelationer med Wilfast sträcker sig flera år och tillsammans har bolagen arbetat med flera framgångsrika projekt. Swiss Life menar att bolagen tidigt upptäckte en ömsesidig kulturell passform, och förvärvet nu fungerar som en naturlig fortsättning för etableringen av varumärket Swiss Life Asset Managers i Sverige.
– Wilfasts mer än 30 års erfarenhet inom fastighetsbranschen, kombinerat med en djup förståelse för varje länk i värdekedjan och företagets specialistkompetens, har övertygat oss om att de är rätt partner för att stärka vår ställning i Sverige. Genom förvärvet av ett mycket skickligt företag kommer vi att accelerera vår tillväxtstrategi i Norden med ett fysiskt marknadsinträde i Sverige, tillför stark lokal expertis, marknadskunnande och förtroendefulla relationer lokalt, säger Christian Ness, vd för Swiss Life Asset Managers Nordic.

Swiss Life Asset Managers kommer att behålla alla anställda på Wilfast och dess Göteborgskontor, som inom en snar framtid kommer att omprofileras till Swiss Life Asset Managers. Bolaget kommer att fortsätta att verka under sin nuvarande ledning och kommer operativt att bli en del av Swiss Life Asset Managers Nordic.
– Vi är glada över att ha hittat en likasinnad partner i Swiss Life Asset Managers för att vi ska kunna fortsätta att erbjuda ett brett utbud av tjänster inom fastighets- och företagsförvaltning, leasing, transaktioner och projektutveckling. Tillsammans med Swiss Life Asset Managers ser vi fram emot att vidareutveckla våra mycket goda relationer med våra befintliga partners. Vi värdesätter den strategiska inriktningen, finansiella styrkan och det bredare europeiska nätverk som Swiss Life Asset Managers erbjuder oss och ser fram emot de nya möjligheter som väntar, säger Mattias Wilson, vd för Wilfast.

Transaktionen slutfördes den 25 januari 2024. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra försäljningspriset.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige