Image

Sveriges minsta fastighet till salu

OJDå! En fastighet på sex kvadratmeter. Du får knappt använda den, men du blir ansvarig för skötsel och underhåll. Lockande? Fastigheten, som rimligtvis är en av Sveriges minsta, är nu till salu.
Publicerad den 11 Juni 2010

Det handlar om ett medeltida stenhus på Gotland, med ett tillhörande gårdskors, som räknas som en egen fastighet, om sex kvadratmeter.

Det är föreningen Gotlands fornvänner som säljer några av sina fastigheter. Anledningen är att föreningen har svårt att klara av underhållet.

En framtida köpare får dock inte göra mycket mer än att underhålla fastigheterna, beroende på byggnadernas kulturmärkning.

Stenhuset med gårdskorset är till salu för 500 000 kronor.

Fornvännerna vill också sälja en några stenhus med anor från 1200-talet och en skolbyggnad från 1700-talet, samtliga kulturminnesmärkta.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige