Image

JLL: Svensk detaljhandel stark i Europa

Handel Enligt den nyligen utkomna retail-rapporten från Jones Lang Lasalle växer Sveriges detaljhandel mer än i övriga Västeuropa.


Sandell ritar för Ulvaeus

ARKITEKTUR Thomas Sandell på Sandell Sandberg Arkitekter får uppdraget att rita Västerviks nya landmärke, nybyggnationen på Slottsholmen i Västervik.


Klövern hyr ut i Uppsala

UTHYRNING Klövern har gjort två större uthyrningar i Uppsala Business Park.
Totalhyran uppgår till cirka 2,2 miljoner kronor per år.


KF hyr ut till Jysk i Nynäshamn

UTHYRNING KF Fastigheter hyr ut 1 350 kvadratmeter till Jysk på handelsplatsen Sjötelegrafen i Nynäshamn. Butiken ska öppna i november.


Vasakronan förädlar Svavagallerian

UTHYRNING Vasakronan hyr ut 2 300 kvadratmeter till Hemköp. Uthyrningen innebär startskottet för vitaliseringen av Svavagallerian i centrala Uppsala.


Lärarseminariet i Uppsala snart fullt uthyrt

UTHYRNING 8 000 av de 10 000 kvadratmeterna i det gamla lärarseminariet i Uppsala är nu uthyrda.
Genova Fastigheten köpte fastigheten hösten 2009.


Uppsala kommun säljer Kvarnengallerian för kvarts miljard

TRANSAKTIONER Uppsala Kommuns Fastighets AB har tecknat avtal avseende försäljning av Kvarnengallerian. Köpare är Alm Equity AB och Andersson Company AB, vilka förvärvar fastigheten via ett gemensamägt bolag.
Fastighetsvärdet uppgår till 248 miljoner kronor.


Sveriges minsta fastighet till salu

OJDå! En fastighet på sex kvadratmeter. Du får knappt använda den, men du blir ansvarig för skötsel och underhåll. Lockande? Fastigheten, som rimligtvis är en av Sveriges minsta, är nu till salu.
Se bilderna här.


Skanska satsar 300 miljoner i Uppsala

BYGG Skanska startar nu byggandet av Uppsala Entré som ska bli en ny mötesplats med kontor och butiker mitt i staden. Skanskas investering uppgår till cirka 300 miljoner kronor.


Ågerup trappar ner efter Hemfosa-affär

TRANSAKTIONER Göran Ågerup säljer fastigheter i Uppsala till Hemfosa för 500 miljoner kronor.
- Jag fyller 66 år och behöver trappa ner, säger Göran Ågerup.


Alm Equity och Ulvaeus i turistprojekt

PROJEKT Alm Equity och Abba-Björn Ulvaeus vill utveckla ett turistcentrum i Västervik. Satsningen beräknas gå loss på 150 miljoner kronor.


Skanska hyr ut 7 200 kvadratmeter

UTHYRNING Skanska utvecklar ett nytt kontorshus i Uppsala Entré, precis bredvid Uppsala resecentrum. Skanska har nu tecknat hyresavtal med Uppsala kommun som tar en betydande del av kontorsytorna. Kontraktet med kommunen omfattar 7 200 kvadratmeter kontor, motsvarande fyra hela våningsplan. Skanska har sedan tidigare också skrivit avtal med Coop om en livsmedelsbutik på 2 000 kvadratmeter.


TK öppnar retailpark i Uppsala

HANDEL I morgon öppnar TK Development en 12 000 kvadratmeter stor retailpark i Uppsala. Retailparken är belägen i handelsområdet Boländerna, och till 100 procent uthyrd och på förhand såld till tyska IVG Immobilien AG. Detta är den första av två svenska retailparker som TK Development öppnar under 2010.


Alm Equity köper i Uppsala

TRANSAKTIONER Alm Equity har förvärvat två fastigheter centrala Uppsala. Fastigheterna utgörs av två byggnader med en uthyrningsbar area av cirka 2 300 kvadratmeter. Planen är att konvertera fastigheterna till bostäder.


Riksbyggen köper i Nynäshamn

TRANSAKTIONER Riksbyggen förvärvar fastigheten Telegrafen 11 av Nynäshamns Business Park och förhandlingar pågår även för fastigheten Telegrafen 7. De båda fastigheterna ligger i Ericssons gamla fabriksområde i Nynäshamn.


KF Fastigheter hyr ut till Expert i Nynäshamn

UTHYRNING Hemelektronikkedjan Expert har tecknat avtal för en ny butik på Sjötelegrafen, KF Fastigheters handelsplats vid infarten till Nynäshamns centrum. Butiken öppnar i maj och kommer inledningsvis att vara drygt 500 kvadratmeter stor för att senare utökas till drygt 1 000 kvadratmeter.


Storsatsning på slottsby i Roslagen

BYGG Ett nytt kustsamhälle ska byggas kring ett slott i Roslagen.
- Vi har idéer om att skapa ett boende som kombinerar skärgårdsnatur och slottsmiljö och så vitt vi vet finns inga liknande projekt, säger projektledaren.
Det satsande bolaget uppskattar försäljningsvärdet på projektet till 800 miljoner kronor.


Aberdeen i storuthyrning i Uppsala

UTHYRNING Aberdeen Fastighetsfond Sverige hyr ut 5 820 kvadratmeter till företaget InkClub i Uppsala. Företaget flyttar in i juni.


Första hyresgästen klar till Uppsala Entré-hus

UTHYRNING Skanska utvecklar ett nytt kontorshus i Uppsala Entré, precis bredvid Uppsala resecentrum.
Nu är den första hyresgästen klar.


Skanska bygger småhusfabrik i Gullringen

BOLAG Skanska bygger en ny produktionsanläggning för småhus i Gullringen i Kalmar län. Den nya anläggningen kommer att leverera kostnadseffektiva trähus till alla Skanskas projekt i Sverige och Norge. Expansionen innebär nyanställningar för ett 70-tal personer.