Image

Svenska Handelsfastigheter köper i Falun

Transaktioner NP3 Fastigheter har sålt fastigheten Majoren 1 i Falun för 180 miljoner kronor till Svenska Handelsfastigheter AB. Försäljningssumman överstiger senaste värderingen med nio miljoner kronor.
Publicerad den 20 Januari 2017
Lennart Sten. Bild: Nicklas Tollesson
Lennart Sten. Andreas Nelvig. Bild: NP3 Fastigheter
Andreas Nelvig.

NP3 förvärvade Majoren 1 från Vasallen 2012 för 146 miljoner kronor. Vinsten av försäljningen kommer att realiseras under första kvartalet 2017 i samband med frånträdet som sker den 15 mars 2017.
 
Majoren är Faluns största externa köpcentrum och ligger cirka tre kilometer från stadskärnan på gamla Dalregementet längs med E16. Fastigheten har en uthyrningsbar yta om 11 869 kvadratmeter och det årliga hyresvärdet ligger på 14 miljoner kronor. Stora hyresgäster är Rusta, Jysk och ÖOB.
 
– Avyttringen av köpcentrumet Majoren är en del i vår löpande strategiska portföljöversyn som syftar till att upprätthålla avkastningsnivån på vårt fastighetsbestånd, säger Andreas Nelvig, vd för NP3 Fastigheter.

– Majoren har en stark position som extern handelsplats i Faluregionen. Som en långsiktig aktör specialiserad på handelsfastigheter ser vi goda möjligheter att genom bland annat ökad service och tillgänglighet vidareutveckla området för att attrahera såväl ytterligare hyresgäster som besökare, säger Staffan Unge, affärsutvecklingsansvarig vid Svenska Handelsfastigheter.

Svenska Handelsfastigheter avser vidare att långsiktigt stärka handelsområdet som destination i Faluregionen i samarbete med grannfastigheterna och Falu kommun.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Prologis spår fyra starka trender för logistikfastigheter 2024

Sverige Researchchefen på Prologis, Eva van der Pluijm-Kok, säger att det finns ett antal faktorer som påverkar marknaden för logistikfastigheter inom en snar framtid. En trend vi kommer se är en minskning av nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige