Image

Sollentunahem säljer tre fastigheter

TRANSAKTIONER Sollentunahem har sålt tre kommersiella fastigheter med en total uthyrningsyta om cirka 7 000 kvadratmeter.
Publicerad den 15 December 2008

Fastigheterna är Nattskärran 1 (där bland annat Ica är beläget i Norrviken) Nattvakten 2 (där bland annat vårdcentralen är belägen i Norrviken) och Ritsalen 1 (där bland annat Vivo är belägen i Rotebro C).

Köpare är Galjaden Fastigheter AB som under senare delen av hösten agerat i en avvaktande marknad och förvärvat över 10 000 kvadratmeter.

- Det är roligt att visa att det går att göra bra affärer med ett gott utfall för både köpare och säljare i den marknad som för närvarande råder, säger Lars Callemo, vd på Sollentunahem.

- Det här är ett steg i rätt riktning och helt i linje med vår politiska ambition att renodla verksamheten mot bostadsförvaltning och att ytterligare stärka företagets ekonomi. Det är också roligt att det är en affär som känns ekonomiskt rätt och att det går att få till sådana affärer i en marknad som allt för många svartmålar och nedvärderar, säger Hillevi Engström, ordförande i AB Sollentunahem.

Öhrlings PricewaterhouseCoopers och Hamiltons advokatbyrå har varit rådgivare till säljaren.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige