Image

Skanska utvecklar Göteborgs första GreenBuilding

MILJÖ Skanska utvecklar en ny kontorsfastighet med stark miljöprofil i Gårda i Göteborg. Skanskas investering uppgår till cirka 350 miljoner kronor i den första etappen som omfattar 12000 kvadratmeter uthyrningsbar yta och som beräknas stå klar hösten 2010. Fullt utbyggt kommer kontorsprojektet att omfatta totalt 17 000 kvadratmeter.
Publicerad den 23 Maj 2008

Den nya fastigheten i Gårda väntas bli den första byggnaden i Göteborg som uppfyller kraven för EU:s GreenBuilding-märkning. Det innebär att husets energianvändning blir minst 25 procent lägre än vad som föreskrivs i Boverkets normer för nybyggda fastigheter. En ansökan om GreenBuilding-märkning kommer att lämnas in i höst. I januari i år blev Skanskas kontorsfastighet Hagaporten III i Solna först i Sverige med att bli märkt enligt den senaste GreenBuilding-standarden.

- Förutom miljökvaliteterna får Gårda-fastigheten ett mycket bra läge intill E6/E20 med kort restid till Landvetter flygplats, bra kollektivtrafik och med bland annat Liseberg, Ullevi, Scandinavium och Svenska Mässan på promenadavstånd. Efterfrågan på nya och moderna kontorslokaler i Göteborgsområdet är stark och vi ser fram mot att tillföra detta landmärke i Gårda, säger Cecilia Fasth, vd på Skanska Fastigheter Göteborg.

Huset på Johan i Gårdas Gata blir sexton våningar högt. Cirka 150 parkeringsplatser inryms under mark. Bygguppdraget genomförs av Skanska Sverige och påbörjas under augusti 2008. Hyresdiskussioner förs med ett flertal företag som har anmält sitt intresse.

- Den energieffektiva byggnaden i Gårda får en stark miljöprofil även i materialvalen. Vi strävar efter att använda miljömärkta produkter i så hög grad som möjligt till exempel när det gäller färger, undertak och mattor. Vi har även halogenfria elinstallationer vilket minskar användningen av PVC. Våra hyresgäster kommer också att få kostnadsfri energirådgivning och tjänstecyklar, säger Hans Wallström, miljöchef inom Skanska Kommersiell Utveckling Norden.




Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige