Image

Skanska säljer för halv miljard

TRANSAKTIONER Skanska säljer fastigheten Gångaren 18 på Kungsholmen i Stockholm till AFA Sjukförsäkringsaktiebolag för 495 miljoner kronor. Skanska gör en vinst på cirka 160 miljoner kronor.
Publicerad den 12 Maj 2008

Byggnaden, som omfattar cirka 10 500 kvadratmeter kontor och tillhörande garage, stod klar vid Lindhagensterrassen på Kungsholmen våren 2007. Hyresgäster är bland andra Storstockholms Lokaltrafik, Stockholms Läns Landsting och Inspecta.

Fastigheten Gångaren 18 är ett av Skanskas kommersiella utvecklingsprojekt vid Lindhagensterrassen. Skanska har sedan 1996 utvecklat cirka 140 000 kvadratmeter kommersiella lokaler i området och har investerat cirka fem miljarder kronor.

- Detta är vår tredje affär med Skanska på Lindhagensterrassen. Vi tror att området får en fortsatt god utveckling och att detta därmed är en god placering. Det är naturligtvis också ett plus både för oss som ägare och för våra hyresgäster att Skanska kan erbjuda mycket energieffektiva byggnader, säger Tomas Ingemarsson, fastighetschef på AFA Försäkring.

- Vi är glada över det förtroende som AFA visar oss genom att återigen välja ett av våra projekt. Det är också med stolthet vi kan säga att vi har utvecklat stadsdelen som tidigare hade förortskaraktär till ett av Stockholms mest intressanta kontors- och bostadsområden. Det är ett gott exempel på vår förmåga som stadsbyggare, säger Jan Odelstam, vd på Skanska Fastigheter Stockholm.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige