Image
Citygate.
Citygate. Bild: Skanska

Skanska hyr ut 1 800 kvadratmeter i Citygate

Uthyrning Skanska Fastigheter Göteborg har tecknat hyresavtal med techbolaget Advania om cirka 1 800 kvadratmeter kontorsyta på plan 4 i Citygate. Inflyttning sker sommaren 2024.
Publicerad den 15 Januari 2024

– Vi ser verkligen fram emot att välkomna Advania till våning 4 i Citygate. Det är ett expansivt företag som vi kunnat erbjuda en större sammanhängande lokal, med möjligheter att växa och utvecklas över tid. Att Citygate har ett hållbarhets- fokus och erbjuder service utöver det vanliga var också viktiga faktorer för Advania, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

Citygate har certifierats enligt WELL guld, vilket innebär ett helhetstänk kring hur människor påverkas av den byggda miljön de befinner sig i, samt LEED platinum där tonvikten ligger på att minska klimatavtrycket i byggandet.
– Genom att förena våra två kontor skapar vi en sammanhängande arbetsmiljö som främjar samarbete och interaktion. Detta bidrar inte bara till att stärka vår företagskultur, utan ger även bättre förutsättningar att skapa hållbara värden för våra kunder. Vårt engagemang för hållbarhet delas av Skanska, vilket är mycket uppmuntrande, säger Thomas Sackesjö, konsultchef på Advania i Göteborg.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige