Image
Bild: SPP

SJ flyttar sitt huvudkontor

Uthyrning SJ flyttar 1 juni 2013 sitt huvudkontor och lämnar lokalerna på Stockholms centralstation. SJ har tecknat ett hyreskontrakt i centrala Stockholm om 5 700 kvadratmeter.
Publicerad den 5 Juni 2012
Klaraporten. Bild: SPP. Bild: SPP
Klaraporten. Bild: SPP.

SPP hyr ut 5 700 kvadratmeter till SJ, som den 1 juni 2013 flyttar sitt huvudkontor till Klaraporten på Vasagatan 8-10 i Stockholm.
SJ lämnar då sina nuvarande lokaler på Stockholms centralstation.

Klaraporten omfattar närmare 17 000 kvadratmeter och ägs av SPP , som är en del av Storebrand ASA.

Byggnaden genomgår en fullständig renovering och kommer att miljöklassas enligt Breem och Miljöbyggnad.

Utöver SJ:s huvudkontor kommer fastigheten även att inrymma SPP:s huvudkontor och Storebrands svenska verksamhet. I och med uthyrningen till SJ är nu samtliga kontorslokaler uthyrda.

- Vi är mycket glada över att SJ väljer att flytta till Klaraporten. Det är också en stor fördel att vi har hittat en hyresgäst som hyr hela ytan och som uppskattar vårt fokus på miljö, funktionalitet och design, säger Marita Loft, vd Storebrand Fastigheter.

– SJ strävar efter att bli ett modernare, öppnare och mera tillgängligt företag. Därför vill vi ha ett huvudkontor som återspeglar den framtid vi vill vara en del av. Med ett modernt huvudkontor kommer både medarbetare och verksamhet att växa och utvecklas positivt. Ett huvudkontor är inte bara en arbetsplats utan också en symbol för företaget och vad det står för, säger SJ:s vd Jan Olson och fortsätter:

– Det nya huvudkontoret kommer att bli en av Sveriges modernaste arbetsplatser med ändamålsenliga lokaler. Dessutom innebär de nya lokalerna en betydande kostnadsbesparing jämfört med den nuvarande lösningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Storebrand på Branschguiden

Storebrand Kapitalförvaltning - Storebrand Asset Management AS - är ett helägt dotterbolag till Storebrand ASA. Vårt mål är att våra produkter ska vara enkla, ge värde för pengarna och vara hållbara. Samtidigt ska de fungera som effektiva byggklossar i olika investeringsportföljer. Vi har över 730 miljarder kronor under förvaltning och hela kapitalet förvaltas med ambitiösa hållbarhetskriterier.

Läs mer om Storebrand på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige