Image
Bild: Istock

Signum avyttrar i Eskilstuna – Magnolia Bostad tar vid

Transaktioner Signum, som utvecklar rad-, kedje- och flerfamiljshus, har den senaste tiden vuxit kraftigt sett både till byggrättsförvärv och nyrekryteringar. Nyligen tog bolaget ett strategiskt beslut att bredda till fler geografiska områden med ett fortsatt fokus på småhus. Som en del av planerna har man sålt en större byggrätt för boenden i flerbostadshus i Eskilstuna till Magnolia Bostad, samtidigt som man förvärvat byggrätter om 3 300 kvadratmeter BTA i Mariefred.
Publicerad den 14 April 2022

Med siktet inställt på börsnotering 2025 befinner sig bostadsutvecklaren Signum alltjämt i en expansiv fas. Sedan lanseringen 2014 har de snabbt blivit en betydande aktör i Mälardalen, samtidigt som man på senare tid rekryterat personal direkt från JM, Riksbyggen och Oscar Properties. Nyligen togs ett strategiskt beslut om att bredda till fler geografiska marknader med ett fortsatt fokus på småhus. Som ett steg i denna strategi avyttrades en byggrätt avsedd för flerbostadshus på cirka 16 000 kvadratmeter BTA i Eskilstuna, beläget intill bolagets tidigare projekt Stenby Ängar och Stenby Park.
– Vi har varit koncentrerade i Eskilstuna under en lång tid nu, och byggt sammanlagt sju etapper av småhus. Nu vill vi bredda vårt erbjudande och fokusera på fler marknader. För oss är det viktigt att alltid se oss omkring och utvärdera vad som finns i vår portfölj – och när det passar bättre att avyttra till en annan aktör så ska vi göra det. Vi ser stor potential i Magnolia Bostads planer i relation till våra närliggande områden Stenby Park och Stenby Ängar, säger Johan Ekman, CIO på Signum.

Utifrån de förvärvade byggrätterna planerar Magnolia Bostad att bygga cirka 200 lägenheter i flerfamiljshus upp till sex våningar högt. Området, som har sett en stadig befolkningstillväxt, är beläget tre kilometer från centrala Eskilstuna och ligger precis intill Kronskogens populära rekreationsområde.
– Vi ser fram emot att kunna utöka vår närvaro i Eskilstuna. Vi har följt försäljningssuccén med Stenby Park och Stenby Ängar och tror att möjligheten till ett boende i lägenhet blir ett attraktivt tillskott till området, säger Magnus Ericsson, Regionchef Mitt på Magnolia.

Samtidigt som Magnolia tar vid i Eskilstuna, förvärvar Signum byggrätter om 27 radhus i Mariefred, i vattennära läge ett stenkast från centrum. Projektet har beräknad säljstart under sommaren och byggstart till hösten 2022.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserien del 4: Från ruinens brant till lyckad rekonstruktion

Bolag Ett turbulent år. Så kan man sammanfatta året mellan 2019 till 2020 för Real Holding. Men de lyckades vända på skutan trots att rekonstruktionen tog mer än ett år att genomföra. Det läser du här mer om i Fastighetssveriges fjärde del i artikelserien om konkurser och rekonstruktioner vi minns.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige