Image

Setras vd och koncernchef lämnar bolaget

BOLAG En överenskommelse har träffats som innebär att Kent Torwald kommer att lämna sitt uppdrag som vd och koncernchef i Setra. Frågan om ny vd kommer att hanteras vid ett styrelsemöte i morgon.
Publicerad den 9 Juni 2009

- Kent Torwald har lett ett omfattande organisations- och strukturarbete inom Setra och han har under sin tid som vd varit med om både normalår och extrema konjunktursvängningar, säger Håkan Ahlqvist, ny styrelseordförande i Setra.

- 2007 var det resultatmässigt bästa året i branschen på flera decennier och 2008 dess raka motsats.

- Setra har, liksom träindustrin i stort, haft en tuff tid det senaste året och företaget står inför många utmaningar. Huvudägarna Sveaskog, Mellanskog och LRF garanterar nu en nyemission på 500 Mkr och har nyligen tillsatt en ny styrelse. I den omstartsposition som Setra befinner sig i har vi i dialog kommit fram till att det är bra om företaget får en ny operativ kraft som kan fortsätta att utveckla Setras position, säger Håkan Ahlqvist.

Kent Torwald har varit anställd i Setra sedan bolaget bildades hösten 2003, genom ett samgående mellan Mellanskog Industri AB och AssiDomän Timber Holding AB. Kent Torwald blev vice vd i företaget 2003 och vd och koncernchef 2005. Setra är idag Sveriges största träindustriföretag.

- Det är med blandade känslor som jag nu lämnar Setra, säger Kent Torwald. Jag är övertygad om att Setra går mot en positiv framtid som jag kommer att sakna att inte vara delaktig i. Å andra sidan känns det också spännande att kunna ta sig an nya utmaningar efter snart sex år i företaget.

Kent Torwald kommer under en övergångsperiod att stå till styrelsens förfogande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige