Image
Askims nya simhall (visionsbild).
Askims nya simhall (visionsbild). Bild: Serneke

Serneke Sverige bygger nya simhallar i Göteborg

Bygg/Arkitektur Serneke Sverige AB har av idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborgs Stad fått i uppdrag att bygga nya simhallar i Askim och Kortedala. Ordervärdet för entreprenaden uppgår till cirka 400 miljoner kronor.
Publicerad den 24 September 2024
Kortedalas nya simhall (visionsbild). Bild: Serneke
Kortedalas nya simhall (visionsbild).

Flera av Göteborgs sim- och badanläggningar är gamla, slitna och i stort behov av upprustning. Driftstörningar, ökade kostnader för energi och underhåll samt trängsel i simhallarna är några av konsekvenserna. Därför satsar Göteborgs stad på fler simbassänger, bland annat i Askim och Kortedala. Serneke Sverige AB har tilldelats och kontrakteras för att utföra entreprenaden för dem båda.

– Vi har i Serneke stor erfarenhet av att bygga simhallar på flera håll i landet. Nu ser vi mycket fram emot att få bidra med den erfarenheten i stadens viktiga satsning på folkhälsan för göteborgarna, säger Emil Lind, arbetschef på Serneke Sverige.

Den nya simhallen i Askim ska byggas intill den befintliga simhallen på Gärdesvägen. Kortedala simhall ska uppföras på Tideräkningsgatan, på den fastighet där ishallen Isdala tidigare låg. Varje simhall/anläggning omfattar cirka 4 400 kvadratmeter BTA och består av två stycken bassänger, en 25-meters bassäng och undervisningsbassäng. Även tillhörande omklädningsrum, duschrum, personalfunktioner och teknikutrymmen ingår i entreprenaden.

Askims simhall förses med bergvärmeanläggning och solfångare för uppvärmning, medan Kortedala simhall ska anslutas till fjärrvärmenätet.

De båda simhallarna ska öppna för besökare under våren 2027.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Aspelin Ramms fokus efter storförsäljningen i Stockholm

Bolag Aspelin Ramm Fastigheter lämnar Stockholm och blir därmed helt koncentrerade till Göteborgsområdet. Vd:n Manne Aronsson berättar för Fastighetssverige om varför man väljer att genomföra hotellförsäljningen till Nrep, var man lägger fokus framöver och ger en uppdatering kring status på områden man utvecklar i Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige