Image

Selling fimpar rökbelöningen

Juridik I fredags meddelade det kommunala bostadsbolaget i Sundsvall, Mitthem, att man infört en belöning på 5 000 kronor till den som avslöjar en granne som röker i fastigheten. I går gjorde bolagets vd Hans Selling, som ligger bakom belöningen, en helvändning och drog tillbaka tipspengen.
Publicerad den 18 Januari 2011
Hans Selling. Bild: Kristofer Lönnå. Bild: Kristofer Lönnå
Hans Selling. Bild: Kristofer Lönnå.

Nyheten om Mitthems belöning på 5 000 kronor för den som anger en granne som röker har fått stor uppmärksamhet både i nationell och internationell media.

Många har också varit kritiska och menar att bolagets vd Hans Selling genom belöningen skapar ett angiverisystem i bostadsområdena.

Selling själv angav i TV4 i går att man fimpar belöningen eftersom man nu uppnått sitt mål, uppmärksamhet och att alla nu känner till vad som gäller angående rökning i bolagets fastigheter.

Däremot kvarstår reglerna om varning och uppsägning för den som bryter mot rökförbudet. De personer som angett rökande grannar före i går ska få sina 5 000 kronor, lovade Selling.



- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige