Image
Skellefteå.
Skellefteå. Bild: Skellefteå kommun

SBB vill bygga 300 lägenheter i Skellefteå

Bygg/Arkitektur Sörböle kan få ett nytt bostadsområde med cirka 300 nya lägenheter. Idag beslutade bygg- och miljönämnden att det ska upprättas en detaljplan för området.
Publicerad den 27 Januari 2023

Det utpekade området ligger i Skellefteå, i södra delen av Sörböle, mellan Brogatan och Karlgårdsleden. Det är SBB som vill bygga flerbostadshus med fyra till sex våningar, totalt cirka 300 lägenheter.

– Det är roligt att Sörböle fortsätter att växa med attraktiva bostäder med möjlighet till goda kommunikationer, förskola/skola och rekreation i närområdet, säger Felicia Lundmark (S), ordförande i bygg- och miljönämnden.

Eftersom detaljplanen räknas som en prio 1-plan enligt ett tidigare beslut från bygg- och miljönämnden kommer planarbetet att påbörjas inom en till sex månader.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige