Image

Sagax investerar 225 miljoner kronor i Finland

INVESTERING Sagax investerar upp till 24 miljoner euro, motsvarande 225 miljoner kronor, i befintliga fastigheter i Hyvinge, Finland. Investeringen avser tillbyggnad av upp till 14 000 kvadratmeter uthyrningsbar area och uppgradering av befintliga byggnader. Samtliga tillbyggda lokaler kommer att hyras av det börsnoterade företaget Konecranes. Investeringarna beräknas påbörjas innevarande år och pågå i etapper till och med år 2011.
Publicerad den 25 Augusti 2008

Sagax har avtalat med Konecranes om investeringar i Sagax fastigheter i Hyvinge, Finland. Den sammanlagda investeringen beräknas uppgå till 24 miljoner euro motsvarande cirka 225 miljoner kronor. Fastigheterna inrymmer produktions- och kontorslokaler.

Investeringarna avser dels tillbyggnad av 14 000 kvadratmeter uthyrningsbar area och dels uppgradering av befintliga byggnader. Tillbyggnaderna kommer att påbörjas innevarande år och pågå i etapper fram till och med år 2011.

- Konecranes är en av Sagax viktigaste och mest framgångsrika kunder. Vi kommer nu att bygga ut anläggningen i Hyvinge med nästan 25 procent. Satsningen kommer att medföra att lokallösningen blir ändamålsenlig för Konecranes under överskådlig framtid, säger David Mindus, vd Sagax.

Konecranes är en världsledande koncern inom lyftutrustning, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning och verktygsmaskiner av varje fabrikat. Under 2007 omsatte koncernen 1,8 miljarder euro. Koncernen har 9 350 anställda på över 470 orter i 43 länder. Konecranes är noterat på OMX Nordiska Börs Helsingfors.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige