Image
Fabege har tecknat en avsiktsförklaring med Saab AB som omfattar uthyrning av samtliga ytor i fastigheten Nöten 4, som är belägen i Solna Strand. Fastighetens totala yta uppgår till cirka 66 000 kvadratmeter.
Fabege har tecknat en avsiktsförklaring med Saab AB som omfattar uthyrning av samtliga ytor i fastigheten Nöten 4, som är belägen i Solna Strand. Fastighetens totala yta uppgår till cirka 66 000 kvadratmeter. Bild: Fabege

Saab är Fabeges partner i jätteavtalet

Uthyrning I slutet av juni meddelade Fabege att man hade tecknat en avsiktsförklaring avseende uthyrning av samtliga ytor, cirka 66 000 kvadratmeter, i fastigheten Nöten 4 i Solna Strand. Nu går bolaget ut med nyheten att det är Saab AB som man tecknat avsiktsförklaringen med.
Publicerad den 22 Augusti 2023

Bolaget skriver kortfattat i ett pressmeddelande att man kommer lämna mer information om uthyrningen i samband med undertecknande av hyresavtalet.

Nöten 4 har varit en prioriterad uthyrning för Fabege ända sedan Skatteverket lämnade över 50 000 kvadratmeter vakant den sista mars 2022. Totalt har fastigheten en uthyrningsbar yta på 53 400 kvadratmeter och fastighetens totala yta uppgår till 66 000 kvadratmeter.

Enligt den nya avsiktsförklaring som bolaget meddelade i slutet av juni omfattar den uthyrning av samtliga ytor i fastigheten. Avsiktsförklaringen ska omsättas i ett hyresavtal under tredje kvartalet 2023 och tillträde planeras till mitten av 2025, och nu är det alltså klart att det är Saab AB som är hyresgästen.

Sedan Skatteverket flyttade ut har Nöten 4 legat som en projektfastighet i Fabeges bestånd och ombyggnation av fastigheten pågår med bashusinvesteringar. I Q1-rapporten uppgav bolaget att nvesteringen i fastigheten beräknas uppgå till totalt 770 miljoner kronor inklusive investeringar för hyresgästanpassningar, som dock utförs först i samband med att tecknande av hyresavtal.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige