Image

Så här blir Clarion Hotel Post

HOTELL Med Clarions varumärke reser sig ett nytt, stort affärshotell över Göteborg. Ett modernt hotell förankrat i historien blir stadens mest spännande mötesarena, värt mer än bara ett besök eller en övernattning. Clarion Hotel Post öppnar i början av 2012.
Se bilderna här.
Publicerad den 28 Maj 2010

Det har varit många turer kring Petter Stordalens nya hotell vid Göteborgs centralstation. Men nu är bygget i full gång och det är sagt att hotellet ska kunna slå upp dörrarna i början av 2012.

Investeringen beräknas till en miljard kronor. Den nya fastigheten blir 14 våningar hög. Hotellets huvudentr�© blir från Drottningtorget och den andra från Åkareplatsen. Clarion Hotel Post får 501 rum inklusive tre sviter, en stor eventlokal som rymmer 1 000 personer samt 13 konferensrum. Tre restauranger och barer; Bistro, Bar & Grill samt en på taket med utsikt över Göteborg.

Den totala ytan är på 36 700 kvadratmeter.

Clarion Hotel Post ska bli en helt ny typ av affärshotell som reser sig mitt i stadens hjärta. Hotellet kommer att utgöra en modern och central mötesplats för alla besökare. Men hotellet blir också ett vardagsrum för alla Göteborgare som känner sig mer hemma i den nya bilden av staden än i den historiska bilden av hamnen och tunga industrier.

- Clarion Hotel Post kommer att bli en av de viktigaste mötesplatserna i Göteborg och i Sverige. För oss är omvandlingen av det fantastiska posthuset till ett modernt, häftigt hotell en stor uppgift som vi tar på största allvar. Det känns som att bygga om slottet, säger Katalin Paldeak, direktör Clarion Hotels Norden.

Tre representanter för det moderna, kreativa Göteborg samarbetar kring projektet.
Göteborgssonen tillika stjärnkocken Marcus Samuelsson står för restaurang- och
barkoncept. Magnus Månsson från det internationellt framgångsrika arkitektkontoret Semrén & Månsson står för idé, ritning och inredning. Erik Nissen Johansen från den hyllade design- och identitetsbyrån Stylt Trampoli arbetar med att konceptualisera Clarion Hotel Post.

- Det här blir en helt ny upplevelse inom hotell och restaurang. Det är underbart att få möjligheten att skapa ett helhetskoncept inom mat och dryck och det är med stolthet som jag sätter mitt namn på restaurangerna. Det är här i Göteborg jag har mina rötter och mitt hjärta, säger Marcus Samuelsson.

Hotellet får också det första kompletta hälso- och skönhetscentret i Sverige på 1 200 kvadratmeter. Amanda C Elmander driver salongen som fokuserar på välbefinnande och helhetsomhändertagande. Clarion Hotel Post kommer att locka allt från affärs- och fritidsresenärer till göteborgare som vill besöka konferenserna, någon av restaurangerna, ta hand om sig på Skönhetsfabriken eller uppleva stadens puls.
Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Startbesked för över 500 bostäder i Biskopsgården

Bostäder Framtiden Byggutveckling väntas få positivt planbesked för över 500 nya bostäder samt ytterligare olika verksamheter i Biskopsgården.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige