Image

Rutinerad retail-kvartett startar eget

Bolag Kjell Berggren, Håkan Pehrsson, Fredrik Tellefsen och Jesper Almqvist startar det egna bolaget THERHQ – The Retail Headquarters.
Publicerad den 13 November 2013
Jesper Almqvist, Fredrik Tellefsen, Håkan Pehrsson och Kjell Berggren (ej med på bild) startar det egna bolaget THERHQ (The Retail Headquarters). Bild: Eddie Ekberg
Jesper Almqvist, Fredrik Tellefsen, Håkan Pehrsson och Kjell Berggren (ej med på bild) startar det egna bolaget THERHQ (The Retail Headquarters).

Det nya bolaget skall verka inom investeringsrådgivning, projektutveckling, uthyrning, fastighetsrådgivning, asset management och internationell hyresgästrådgivning.

- Marknaden står under en stor förändring; teknikskifte, lägre tillväxttakt, nya konsumtionsmönster, en global rörlighet både för retailers och investerare leder till en helt ny konkurrenssituation. Viktiga framgångsfaktorer blir att tydligt positionera sina fastigheter och definiera kundnyttan i syfte att nå lönsamhet. Vi ser att vi bidrar till detta med vår gemensamma kompetens inom fastigheter, detaljhandel och med mångårig internationell erfarenhet inom koncept, projektutveckling och etablering, säger Håkan Pehrsson, vd för The Reatil Headquarters.

- Vi har fått en fantastisk start med ett tiotal uppdrag, både på den svenska och den internationella marknaden. Våra klienter är svenska och internationella institutioner, fastighetsbolag och investerare, säger Håkan Pehrsson.

Grundarna och partners är Kjell Berggren, tidigare global etableringschef för bland annat Esprit, EMF och H&M, Håkan Pehrsson tidigare chef för Asset Management på Jones Lang Lasalle, vice vd på Ikea SC Ryssland & CIS och vd på Centrumutveckling Syd, Fredrik Tellefsen, senast från Jones Lang Lasalle som chef för utveckling och uthyrning och dessförinnan på TK Development och Centrumutveckling samt Jesper Almqvist med lång erfarenhet av retail och affärsutveckling inom bland annat Åhléns, EFM och Jones Lang Lasalle.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige