Image

Riksbyggen planerar seniorboende i Båstad

Bygg/Arkitektur Riksbyggen planerar att bygga 33 bostadsrätter i Båstad. Riksbyggens Bonum-koncept riktar sig till hushåll där minst en person har fyllt 55 år.
Publicerad den 7 April 2015

Med allt fler pigga äldre ökar behovet av boenden, särskilt anpassat för denna grupp. I Skåneregionen möts utvecklingen med en satsning på seniorboenden, genom Riksbyggens Bonum-koncept.

Den demografiska utvecklingen i Sverige ger oss allt fler äldre, som är pigga och friska nog att vara aktiva högt upp i åldrarna. De är medvetna konsumenter av allt ifrån mat och kläder till resor och boende. Samtidigt är bristen på boende anpassat efter denna grupps önskemål och krav betydande.

I idylliska Båstad planerar Bonum seniorboende att bygga 33 bostadsrätter med hög standard. Lägenheterna 2-4 rum och kök är fördelade på två hus med utsikt över såväl Hallandsåsens sluttning som Laholmsbukten. De moderna lägenheterna erbjuder öppna och ljusa planlösningar som tillsammans med härliga balkonger och trevliga uteplatser skapar ett boende som det blir lätt att trivas i. Ett stenkast från huset finns både matbutik och ett café. En bit bort finns tennisbana, en golfbana och ett strövområde.

- Vår tanke är att vår bostadsrättsförening i Båstad ska bli två vackra hus med inbyggd trivsel och gemenskap, där social samvaro spirar. Vi vet att det finns en stor efterfrågan på seniorlägenheter här då Båstad är en av kommunerna i Skåne som har störst andel äldre, säger Alexandra Gedda, försäljnings och marknadsansvarig Bonum, Riksbyggen Syd.

Inom seniorbostadskonceptet Bonum bygger Riksbyggen bostadsrätter för personer där minst en i hushållet fyllt 55 år. I dessa lägenheter är det möjligt att leva aktivt långt upp i åldrarna, tack vare god plane­ring och utformning, ansvarstagande för bostadsrättsföre­ningarnas ekonomiska och tekniska förvaltning, liksom individuellt anpassade tjänster till föreningens medlemmar. Behöver man som boende hjälp med något finns en Bonum­värd till hands. I husen finns övernatt­nings­lägenhet för gäster, liksom gemen­sam­hets­lokal som de boende disponerar.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige