Image
I den här lokalen på Vigfastgatan 5 kommer Riddermark bil etablera sig.
I den här lokalen på Vigfastgatan 5 kommer Riddermark bil etablera sig. Bild: Riddermark

Riddermark Bil öppnar butik i Linköping

Uthyrning Bilföretaget Riddermark Bil, Sveriges största aktör på begagnatmarknaden, öppnar under våren sin första butik i Linköping. Butiken blir Riddermarks största med över 600 bilar och kommer på sikt att ge cirka 30 nya arbetstillfällen.
Publicerad den 29 Mars 2023

– Linköping är en strategiskt viktig stad för oss så det här känns fantastiskt kul. Det här blir vår största butik någonsin och planen är att ha 400 bilar till försäljning i butiken redan till öppningen i slutet av april, säger Alexander Riddermark, vd Riddermark Bil.

– När bolag väljer att etablera sig i Linköping genererar det både fler arbetstillfällen och stärker näringslivet. Att Riddermark Bil valde Linköping bidrar till en positiv utveckling för företagsklimatet i hela regionen, säger Louise Felldin, näringslivsdirektör Linköpings kommun.

Riddermark Bil har valt att etablera sig i BIVAs tidigare lokaler på Vigfastgatan 5 i Linköping. Den 7 225 kvadratmeter stora lokalen ägs och hyrs ut av ResMex medan systerbolaget Sankt Kors står för fastighetens förvaltning och drift. Att en lämplig lokal fanns tillgänglig med kort varsel var en stor anledning till att Riddermark Bil valde just Linköping för sin etablering i Östergötland.

– ResMex verkar för att genom fastigheter skapa goda förutsättningar för tillväxten i Linköping, medan Sankt Kors driver på näringslivets tillväxt och verkar för att nya bolag ska vilja etablera sig här. Genom att samarbeta har vi i det här fallet lyckats med båda våra respektive uppdrag vilket är väldigt glädjande säger Erik Styrenius, vd ResMex.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige