Image

Real Holding säkerställer förvärv genom riktad emission

Ekonomi/Finansiering Real Holding har ingått ett tilläggsavtal och genomför en riktad emission för att kunna genmföra förvärvet i Tranås.
Publicerad den 27 Juni 2017

I januari gick Real Holding ut med förvärvet (se länk nedan) som då skulle tillträdas senast i början av maj.

Nu har Real Holding och säljare Erik Hemberg Fastighets AB ingått ett tilläggsavtal som innebär att Real Holding skall tillträda aktierna senast den 31 oktober 2017.

Vidare har köpeskillingen höjts med tre miljoner kronor och Real Holding har per idag erlagt motsvarande ungefär 15 procent av det totala likvidbehovet för att tillträda aktierna.

Av erlagd betalning har en del erlagts genom att bolaget riktat en emission av 800 000 stycken aktier av serie B till säljaren till teckningskurs motsvarande börsens stängningskurs torsdagen den 22 juni, nämligen 2,50 kronor.

Säljaren har också erhållit rätten att kvitta den säljarrevers som parterna överenskommit skall ställas ut som delbetalning av köpeskillingen, om motsvarande 12 miljoner, till B-aktier i Real Holding.

För det fall säljaren väljer att utnyttja kvittningsrätten skall aktierna tecknas med teckningskursen 2,50 kronor, med viss omräkning vid vissa eventuella händelser. I övrigt är villkoren desamma som i huvudavtalet.

Efter genomförd riktad kvittningsemission äger Erik Hemberg Fastighets AB 5,01 procent av kapitalet och 3,34 procent av rösterna i Real Holding.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att jobba med bandet Kiss och deras avatarturnè. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige