Image
Prologis Park Rosersberg DC4.
Prologis Park Rosersberg DC4. Bild: Prologis

Prologis förvärvar mark och bygger nytt i Rosersberg

Transaktioner Prologis fortsätter att expandera i Norden. Logistikfastighetsföretaget tillkännager idag ett nytt förvärv av 51 300 kvadratmeter mark i den strategiskt belägna logistikparken i Rosersberg. På den nyförvärvade tomten planerar Prologis en 20 000 kvadratmeter stor fastighet som byggs på spekulation. Rosersberg DC4 beräknas vara färdig för inflyttning i december 2023.
Publicerad den 21 Juni 2022

Investeringen är den senaste i raden av förvärv och spekulationsbyggen genomförda av Prologis på den nordiska marknaden. Som ledande leverantör av logistikfastigheter äger Prologis 34 högkvalitativa lagerlokaler och distributionscenter i Norden. Den planerade fastigheten Rosersberg DC4 kommer nu att stärka företagets närvaro ytterligare, i Norden såväl som i Sverige och i den strategiskt viktiga Stockholmsregionen.
– Denna transaktion ger oss möjlighet att förvärva en av de sista tomterna som finns i Rosersberg, som är den mest etablerade logistikparken i Stockholm och hela Sverige. Denna affär kommer inte bara att öka vårt fotavtryck i denna högkvalitativa multimodala park, utan kommer med tanke på rådande markbrist och låga vakansgrader också sätta oss i en stark position för hyresgästförfrågningar, säger Caroline Nirberg, market officer på Prologis Norden.

Som exempel på bolagets höga hållbarhetsambitioner utvärderas Prologis Norden alla nybyggnationer av BREEAM, Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method. Rosersberg DC4 kommer att byggas i enlighet med BREAAMs "Very Good"-standard. Därtill klimatkompenseras nybyggnationen via organisationen Cool Earth som skyddar hotad regnskog.

Rosersberg utgör det mest etablerade logistiknavet i regionen och utmärker sig på den nordiska logistikmarknaden med sin strategiska position. Med endast 10 kilometer till Arlanda flygplats, 34 kilometer till Värtahamnen och med E4:an precis intill, erbjuds parkens hyresgäster goda möjligheter att effektivt nå ut till kunder i Norden och hela Europa.

I affären har Prologis rådgivits av DLA Piper.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Björn först i Europa med generativ AI i fastighetsbranschen

Teknik De tre senaste åren har Björn Andrén studerat på Kungliga Tekniska Högskolan, men det var när master-arbetet började närma sig som han började fundera på om det inte borde gå att applicera generativ AI på felanmälningsproblem inom fastighetsbranschen – en bransch där verklighet och dokumentation ofta ser väldigt olika ut. – Den verkliga världen speglas inte alltid i dataunderlaget, berättar Björn Andrén för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige