Image
Simon de Château (ordförande), Kristina Alvendal, Caroline Tivéus, Jacob Annehed och Anna-Greta Sjöberg utgör den nya styrelsen hos Prisma Properties.
Simon de Château (ordförande), Kristina Alvendal, Caroline Tivéus, Jacob Annehed och Anna-Greta Sjöberg utgör den nya styrelsen hos Prisma Properties. Bild: Prisma Properties

Prisma Properties tar in rutinerade namn i styrelsen

Bolag Vid en extra bolagsstämma har beslut fattats att Prisma Properties styrelse ska bestå av Simon de Château som ordförande samt Kristina Alvendal, Jacob Annehed, Anna-Greta Sjöberg och Caroline Tivéus som ledamöter. Prisma Properties är en ledande utvecklare av fastigheter för lågprisbutiker, livsmedelshandel och snabbmatsrestauranger.
Publicerad den 21 Juni 2023

Simon de Château är partner och ordförande i Alma Property Partners som han grundade 2014. Simon är därtill styrelseledamot i NCC och Atrium Ljungberg och har tidigare bland annat varit vd för Sveafastigheter under tio år fram till 2013.
– Det är glädjande att vi har attraherat en så kompetent och jämställd styrelse med lång och väl balanserad erfarenhet inom fastigheter, juridik, finans, politik och hållbarhet. Med denna styrelsesammansättning står Prisma Properties väl rustat att befästa sin position som ledande utvecklare och långsiktig ägare av fastigheter för lågprisbutiker, dagligvaruhandel och snabbmatsrestauranger, säger Simon de Château.

Kristina Alvendal är jurist, tidigare stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad och verksam inom strategisk fastighetsutveckling och som styrelseledamot. Kristna är styrelseledamot i bland andra fastighetsbolaget Intea, fastighetsrådgivaren Svefa och Danske Hypotek AB.

Jacob Annehed är partner och CFO vid Alma Property Partners, som är huvudägare i Prisma Properties, och har tidigare varit bland annat CFO för NREP.

Anna-Greta Sjöberg har en bakgrund som vd, CFO och andra ledande positioner i bland annat finans- och fastighetsbranschen. Anna-Greta Sjöberg är styrelseordförande i Marginalen Bank och har ett förflutet som långvarig styrelseledamot i bland andra Hufvudstaden, Tryggstiftelsen och LKAB.

Caroline Tivéus är sedan 2018 hållbarhetschef och sitter i ledningsgruppen för Pandox samt har ett förflutet bland annat inom investor relations och marknadskommunikation från Com Hem, Avanza Bank och Nordnet.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige