Image
Fredrik Mässing, vd för Prisma Properties.
Fredrik Mässing, vd för Prisma Properties. Bild: Odel Film

Prisma Properties får grönt ljus i Kungens Kurva

Bygg/Arkitektur Kommunstyrelsen i Huddinge kommun har lämnat ett positivt planbesked avseende fastigheten Segmentet 1 i Kungens Kurva. Beslutet är första steget i ett långsiktigt samarbete där Huddinge kommun och Prisma Properties ska bidra till att utveckla framtidens handelsplats i Kungens Kurva.
Publicerad den 14 Juni 2024

I slutet av mars förvärvade Prisma Properties fastigheten Segmentet 1 i samband med en apportemission som innebar att Bonnier Fastigheter Invest klev in som delägare. Drygt två månader senare, den 5 juni, lämnade kommunstyrelsen i Huddinge ett positivt planbesked.
– Beslutet ligger helt i linje med vår vision att modernisera den nuvarande handelsplatsen med en inriktning på dagligvaror och lågprishandel. Vi är glada över den positiva respons vi har fått från både Huddinge kommun och ledande lågprisaktörer som vill vara med och bidra till den långsiktiga utvecklingen av handelsplatsen i Kungens Kurva, säger Fredrik Mässing, vd på Prisma Properties.

Lågprishandeln var den sektor som stod för flest antal butiksöppningar under 2022 och det finns ett stort intresse från ledande lågprisaktörer att etablera sig på nya orter runt om i Sverige. Huddinge kommun bedömer att nyetableringen i Kungens kurva kommer att generera ett stort antal arbetstillfällen.
– Den här etableringen går i linje med Huddinge kommuns vision om att utveckla handeln i Kungens Kurva för att göra området ännu mer attraktivt. Med utvecklingen som sker i området, stora infrastruktursatsningar, nya bostadsområden och ökad tillgänglighet, ser vi mycket positivt på möjligheten till både handel och arbetstillfällen som Prisma Properties satsning medför, säger Emil Högberg, kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor i Huddinge kommun.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Bonnier Fastigheter utvecklar, äger och förvaltar kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985. I centrala lägen förvaltas välkända fastigheter som är en del av Stockholms stadsbild. I expansiva lägen utvecklas fastigheter, kvarter och områden att bidra till utvecklingen av en modern levande stad. Fastighetsbeståndet omfattar en total yta av ca 300 000 m².

Läs mer om Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Grönt ljus för Humlegårdens storsatsning vid tunnelbanan

Bygg/Arkitektur 350 bostäder och en ny kontorsbyggnad på 20 000 kvadratmeter får tummen upp. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige