Image
Bild: Vasakronan/Peter Svenson

Platzer köper för dryg halv miljard i Göteborg

Transaktioner Platzer Fastigheter köper tre profilfastigheter om sammanlagt 23 540 kvadratmeter av Vasakronan i Göteborg. Köpeskillingen uppgår till 565 miljoner kronor. Två av fastigheterna är belägna i Västra Nordstaden och en i Gårda.
Publicerad den 18 Juni 2012
P-G Persson. Foto: Nicklas Tollesson. Bild: Nicklas Tollesson.
P-G Persson. Foto: Nicklas Tollesson. Fredrik Wirdenius. Bild: Vasakronan. Bild: Vasakronan
Fredrik Wirdenius. Bild: Vasakronan. Gårda 16:17. Bilder: Vasakronan/Peter Svenson. Bild: Vasakronan/Peter Svenson
Gårda 16:17. Bilder: Vasakronan/Peter Svenson. Nordstaden 13:12 och Nordstaden 20:5. Bild: Vasakronan/Peter Svenson
Nordstaden 13:12 och Nordstaden 20:5.

De tre fastigheterna är Gårda 16:17, Nordstaden 13:12 och Nordstaden 20:5, samtliga välkända byggnader i Göteborg. Bland de större hyresgästerna märks bland andra Hovrätten för Västra Sverige, Unionen och Göteborg Energi.

- Genom förvärvet kompletterar vi vår fastighet i Västra Nordstaden med två närliggande fastigheter vid Packhusplatsen samt vårt bestånd i Gårda med en fastighet i Södra Gårda. Förvärvet är ett led i strategin att växa i prioriterade områden. Platzer är i en tillväxtfas och vi ser stor potential i att fortsätta att växa både i centrala lägen och utanför stadskärnan, säger P-G Persson, vd i Platzer Fastigheter.

- Göteborg är Vasakronans näst största delmarknad och den är fortsatt högintressant för oss. Genom försäljningen ökar vi utrymmet för nya investeringar i regionen, både på förvärvs- och projektsidan, säger Vasakronans vd Fredrik Wirdenius.

Affären görs genom bolagsförvärv.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige