Image

Peab har valt miljöklassningssystem

Energi/miljö Peab har beslutat att miljöklassa alla sina egenutvecklade projekt. I Sverige kommer kommersiella byggnader klassas enligt det internationella systemet Breeam. Bostadsprojekt kommer klassas med Miljöbyggnad (tidigare Miljöklassad Byggnad).
Publicerad den 14 Februari 2011
Bild: Peab

En stor del av en byggnads miljöbelastning uppstår när den används. Därför har Peab valt att arbeta med miljöklassningssystem som tar hänsyn till miljöprestanda och ekonomi under hela livscykeln.

– Genom beslutet tar vi ytterligare ett steg i vår roll som Nordens hållbara samhällsbyggare. Miljöklassningen ger kunden en tydlig bild av byggnadens miljöprestanda. Vi kan enklare mäta hur vi ständigt förbättrar de byggnader vi utvecklar genom att jobba med dessa system, säger Peabs miljöchef Kristina Gabrielii.

I Norge kommer samtliga egenutvecklade byggnader klassas enligt det internationella systemet Breeam.

Peab har arbetat med miljöklassning av olika byggnadstyper under lång tid. Ett av de senaste exemplen är koncepthuset Villa Aspen 100 kvadratmeter. Det kan uppfylla kraven för Miljöbyggnad Guld, den högsta nivån inom Miljöbyggnad.

– Arbetsmetoden vi använt är samma som den vi kommer att använda i hela Peab, när vi nu ska miljöklassa alla våra egenutvecklade projekt, säger Henrik Persson, Peabs utvecklingschef för småhus.

En viktig del av Peabs vision är att verksamheten ska vara hållbar genom hela livscykeln.

– Med hållbart menar vi att allt som vi planerar och genomför ska i sin helhet vara i linje med våra etiska riktlinjer samt ansvarsfullt och långsiktigt utformat. Vi ska därigenom tillgodose miljömässiga, ekonomiska och sociala aspekter. Så har vi valt att definiera hållbarhet, säger miljöchef Kristina Gabrielii.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Låg aktivitet på transaktionsmarknaden – men fortfarande mycket kapital som kommer fortsätta investera"

Bolag CBRE stärker sin rådgivningsverksamhet med Daniel Hummel som ny vd för den svenska verksamheten. För Fastighetssverige berättar han om nya tjänsten på CBRE, återkomsten till fastighetsbranschen och ger sin syn på transaktionsmarknaden 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige