Image
Olle Olsson, regionchef Peab.
Olle Olsson, regionchef Peab. Bild: Peab

Peab bygger polishus i Malmö

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga ett nytt polishus i Malmö. Beställare är Specialfastigheter och kontraktssumman uppgår till 448 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 15 April 2023

Det nya polishuset ska ligga i Vintrie i Malmö och ska bland annat omfatta kontors- och träningsytor och omklädningsrum. Totalt omfattar huset cirka 17 000 kvadratmeter. Byggnaden kommer att uppföras enligt miljöbyggnad Guld.

– Det är glädjande att vi fått förtroendet att bygga det nya polishuset tillsammans med Specialfastigheter. Att bygga ett polishus är komplext och ställer höga krav på oss som entreprenörer och vi är stolta över att få bidra med våra kunskaper i detta projekt, säger Olle Olsson, regionchef på Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad med planerad byggstart i september 2023. Beräknat färdigställande av entreprenaden är våren 2026, vartefter Specialfastigheter lämnar över huset till Polismyndigheten.

Projektet orderanmäldes i det första kvartalet 2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastator-toppen om krisbolagets utsatta läge

Bolag Med ett Fastator som redovisar minskat substansvärde, minskande omsättning och en ökande rörelseförlust har styrelseledamoten och tillförordnade vd:n Björn Rosengren inga svårigheter att hålla sig för skratt. Fastighetssverige fångade upp honom för att få hans syn på bolagets framtid.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige